Sütés főzés: Mézes krémes

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mézes krémes

10 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Hozzávalói:


22 dkg búzaliszt,
15 dkg kukoricaliszt,
7,5 dkg méz,
12 dkg cukor,
5,5 dkg margarin,
1 dkg szódabikarbóna,
0,5 dl tej,
1 tojás

A krém hozzávalói:


5 dkg vaníliás pudingpor,
2,5 dl víz,
1 dl víz,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin

Elkészítés:


A tésztához valókat jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk, nyújtjuk, majd tepsi hátuljára rakjuk és egyenként megsütjük a lapokat. A tejjel elég édesen, cukrosan tejbegrízt főzünk nem túl sűrűre. Még langyosan beledaraboljuk a margarint. Jól összekeverjük, és kettéosztjuk. Az egyik felét az alsó tésztalapra kenjük, rátesszük a második lapot, arra baracklekvár kerül. A következő lapra kerül a gríz második fele, és azt lefedjük a negyedik lappal. A tetejét porcukorral hintjük meg, de csokimázzal is bevonhatjuk. A fogyasztással érdemes várni egy napot, mert a tészta kemény amikor megsül, a krémtől puhul le.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Madarász Lajosné Éva üzente 10 éve

Ki fogom próbálni.Köszi.!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kedves Mária nagyon sok boltban kapható már, de főleg nagyobb bevásárló központban.
Anna őszinte leszek, nem készítettem még így nem tudok neked választ adni.
Viszont ha a mézes lapokra gondolok azokkal is óvatosan kell bánni, mert töltés után puhulnak a krémtől.

Válasz

Schneiderné Mária üzente 10 éve

Még nem hallottam a kukorica lisztről, de biztos finom lehet.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nekem új benne a kukorica liszt, nem törik tőle a tészta?
Egyébként szeretem a kukoricával készült ételeket.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm a gyors választ Marcsi!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Anna igen van amit grízes krémmel készítenek, de eben pont az a pláne, pudingos. Várom a recepted!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Marcsi ez nagyon finomnak tűnik, én egy kicsit másképpen készítem, még
gyermekkoromban jegyeztem fel a receptjét. Van róla képem, majd azt is
beküldöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu