Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
6 db tojás,
3 ek méz,
3 ek cukor,
18 dkg vaj,
35 dkg liszt,
1 cs. sütőpor,
1 dl tej,
1 kk őrölt fahéj,
1 kk kakaópor,
pici só.
Krémhez:
7 dl tej,
7 ek liszt,
1 cs. vaníliás cukor,
rum vagy rumaroma,
20 dkg vaj.
Valamint: 5 ek . sárgabarack lekvár.
Tetejére:
20 dkg tejbevonó,
kevés tejszín.
Elkészítés:
A tésztához a vajat,mézet,cukrot,tejet meglangyosítjuk,jól elkeverjük,majd mehet bele a tojás,géppel keverjük,végülapránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
A piskótánál kicsit sűrűbb tésztát kapunk amit zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítunk,és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük és hosszában kettévágjuk,majd a vastagságát is félbevágjuk,így 4 hosszú lapot kapunk.
A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük,felforraljuk,besűrítjük,
összekeverjük a többi hozzávalóval.
Kihül összehabosítjuk a szobahőmérsékletű vajjal.
A legalsó lapot megkenjük a baracklekvárral,ráteszünk egy lapot,megkenjük a krémmel,rákerül a harmadik lap,krém és a tetejére a negyedik lap.
Csokimázzal bevonjuk,dermedés után szeleteljük.
Nem kell nyújtani,darabonként sütni a lapokat,egyszerű,gyors és finom.
Forrás: mindmegette, Ekesandi receptje.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!