Sütés főzés: Mézes krémes kevert tésztával

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5467 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5467 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5467 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5467 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2963 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 452 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Mézes krémes kevert tésztával

 

Hozzávalók:


A tésztához:

6 db tojás,

3 ek méz,

3 ek cukor,

18 dkg vaj,

35 dkg liszt,

1 cs. sütőpor,

1 dl tej,

1 kk őrölt fahéj,

1 kk kakaópor,

pici só.


Krémhez:

7 dl tej,

7 ek liszt,

1 cs. vaníliás cukor,

rum vagy rumaroma,

20 dkg vaj.


Valamint:  5 ek . sárgabarack lekvár.


Tetejére:

20 dkg tejbevonó,

kevés tejszín.

 

 


Elkészítés:

A tésztához a vajat,mézet,cukrot,tejet meglangyosítjuk,jól elkeverjük,majd mehet bele a tojás,géppel keverjük,végülapránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

A piskótánál kicsit sűrűbb tésztát kapunk amit zsírpapírral bélelt nagy tepsibe simítunk,és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük és hosszában kettévágjuk,majd a vastagságát is félbevágjuk,így 4 hosszú lapot kapunk.

 

A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük,felforraljuk,besűrítjük,

összekeverjük a többi hozzávalóval.

Kihül összehabosítjuk a szobahőmérsékletű vajjal.

 

A legalsó lapot megkenjük a baracklekvárral,ráteszünk egy lapot,megkenjük a krémmel,rákerül a harmadik lap,krém és a tetejére a negyedik lap.

Csokimázzal bevonjuk,dermedés után szeleteljük.

 

Nem kell nyújtani,darabonként sütni a lapokat,egyszerű,gyors és finom.

 

 

 

Forrás: mindmegette,    Ekesandi receptje.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu