Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítés:
A páchoz valókat alaposan elkeverem egy akkora tálban, amibe a csirkedarabok majd épp beleférnek. Az elkészült pácba beleforgatom a húst, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen fedve legyen. Lehetőség szerint fél napot álljon a pácban a csirke! A kész húst forró serpenyőben, olívaolajon addig megsütöm.
Köretnek legjobb a főtt basmati rizs párolt zöldségekkel, az idénynek megfelelően. A rizst úgy készítem, mintha tésztát főznék, nem kell előre lepirítani, mint a párolásnál. Forró, sós vízben megfőzöm, ha elkészült, leszűröm, azonnal hideg vízben leöblítem, így nem fognak széthasadni a szemek, és ragadós sem lesz. Ínyencek egy csepp ecetet adhatnak hozzá.
A zöldségeket olívaolajon párolom, sóval, provance-i fűszerkeverékkel ízesítem. A zöldségeket a rizzsel elkeverem, a tányér közepére halmozom, a húst és a szaftját arra tálalom. Esetleg friss petrezselyemzölddel meg lehet hinteni. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés:
A só vizet von el a húsból, aminek a kicsapódott leve nem gusztusos, és a hús is kiszárad, kemény és rágós lesz, ezért én csak a végén szoktam sózni, közvetlen a sütés előtt.
A receptet ZefirAbdElNur küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!