Sütés főzés: Mézes-mustáros csirke zöldséges rizzsel

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 egész csirkecomb,
  • A páchoz:
  • 1 púpos kiskanál finom őrlésű, csípős dijoni mustár
  • 1 púpos kiskanál kiváló minőségű virágméz
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kiskanál tejföl
  • gondolatnyi frissen őrölt bors
  • finomra vágott petrezselyemzöld
  • néhány reszelésnyi szerecsendió
  • ízlés szerint só
  • A körethez:
  • ízlés szerinti zöldségkeverék
  • basmati rizs (jázmin rizs is jó)
  • olivaolaj
    provance-i fűszerkeverék

Elkészítés:

A páchoz valókat alaposan elkeverem egy akkora tálban, amibe a csirkedarabok majd épp beleférnek. Az elkészült pácba beleforgatom a húst, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen fedve legyen. Lehetőség szerint fél napot álljon a pácban a csirke! A kész húst forró serpenyőben, olívaolajon addig megsütöm.

Köretnek legjobb a főtt basmati rizs párolt zöldségekkel, az idénynek megfelelően. A rizst úgy készítem, mintha tésztát főznék, nem kell előre lepirítani, mint a párolásnál. Forró, sós vízben megfőzöm, ha elkészült, leszűröm, azonnal hideg vízben leöblítem, így nem fognak széthasadni a szemek, és ragadós sem lesz. Ínyencek egy csepp ecetet adhatnak hozzá.

A zöldségeket olívaolajon párolom, sóval, provance-i fűszerkeverékkel ízesítem. A zöldségeket a rizzsel elkeverem, a tányér közepére halmozom, a húst és a szaftját arra tálalom. Esetleg friss petrezselyemzölddel meg lehet hinteni. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés:

A só vizet von el a húsból, aminek a kicsapódott leve nem gusztusos, és a hús is kiszárad, kemény és rágós lesz, ezért én csak a végén szoktam sózni, közvetlen a sütés előtt.

A receptet ZefirAbdElNur küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mátéffy Gabriella üzente 14 éve

Jogosa 2 pont!

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

Teljesen igazad van csak így lehet egy klubbot tista szívvel őszintén vezetni. Csak gratulálni tudk hozzá, hogy ilyen határozott vagy.

Válasz

Galó Józsefné Rózsa üzente 14 éve

Csak gratulálni tudok a hozzáállásodhoz !!!! Sajnos vannak olyan emberek akik nem szeretik a BÉKÉT. Könnyű azt írnom, hogy ne foglalkozz velük, de ha lehet próbáld meg. Én személy szerint örülök, hogy meg alapitottad ezt az oldalt

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

igazad van.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu