Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
3 evőkanál méz
20 dkg cukor
1 evőkanál étkezési keményítő
15 dkg növényi margarin
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
7-8 evőkanál kecsketej vagy szójatej vagy kókusztej /ki mire nem allergiás/
60 dkg liszt
Krém:
5 dl tej /allergiától függően ki melyik/ én kecsketejjel és kókusztejjel is kipróbáltam, mindegyikkel finom
3 evőkanál liszt
25 dkg növényi margarin
25 dkg porcukor
1 evőkanállal citrom levéből
rumaroma
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kakaó
Máz:
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál tej /allergiának megfelelő/
10 dkg cukor
5dkg növényi margarin
1 evőkanál liszt
szoktam beletenni 6 kocka kakaóvajas minőségi csokoládét
Elkészítés:
A mézet, cukrot, margarint és a tejet felmelegítjük folyamatos kevergetéssel. Kihűlés után belekeverjük a keményítőt, a szódabikarbónás lisztet. A tésztát 4-6 cipóra osztjuk és 1 óráig pihentetjük. Majd tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat.
A tejet a liszttel sűrűre főzzük, lehűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, összekeverjük a kihűlt krémmel. 3 részre osztjuk /mivel nekem 6 lapom szokott lenni ezért a ciromos krémmel én csak 1 lapot szoktam megkenni, ennek megfelelően 1 adag kisebb 2 adag nagyobb mennyiségű krémet választok szét/
a kisebbik adagba citromot teszek, az egyik nagyobb adag krémbe a rumaromát, a másikba a vaníliás cukrot és a kakaót teszem
Lapok töltése:
kakaós
vaníliás
citromos
kakaós
vaníliás
Máz alapanyagait gőz fölött sűrűre főzöm, tetejére simítom, hideg helyre teszem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!