Sütés főzés: Mézes zserbó tehéntej és tojás nélkül

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

3 evőkanál méz

20 dkg cukor

1 evőkanál étkezési keményítő

15 dkg növényi margarin

1,5 kávéskanál szódabikarbóna

7-8 evőkanál kecsketej vagy szójatej vagy kókusztej /ki mire nem allergiás/

60 dkg liszt

 

Krém:

5 dl tej /allergiától függően ki melyik/ én kecsketejjel és kókusztejjel is kipróbáltam, mindegyikkel finom

3 evőkanál liszt

25 dkg növényi margarin

25 dkg porcukor

1 evőkanállal citrom levéből

rumaroma

1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál kakaó

 

Máz:

2 evőkanál kakaó

2 evőkanál tej /allergiának megfelelő/

10 dkg cukor

5dkg növényi margarin

1 evőkanál liszt

szoktam beletenni 6 kocka kakaóvajas minőségi csokoládét

 

Elkészítés:

A mézet, cukrot, margarint és a tejet felmelegítjük folyamatos kevergetéssel. Kihűlés után belekeverjük a keményítőt, a szódabikarbónás lisztet. A tésztát 4-6 cipóra osztjuk és 1 óráig pihentetjük. Majd tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat.

A tejet a liszttel sűrűre főzzük, lehűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, összekeverjük a kihűlt krémmel. 3 részre osztjuk /mivel nekem 6 lapom szokott lenni ezért a ciromos krémmel én csak 1 lapot szoktam megkenni, ennek megfelelően 1 adag kisebb 2 adag nagyobb mennyiségű krémet választok szét/

a kisebbik adagba citromot teszek, az egyik nagyobb adag krémbe a rumaromát, a másikba a vaníliás cukrot és  a kakaót teszem     

 

Lapok töltése:

kakaós

vaníliás

citromos

kakaós

vaníliás

 

Máz alapanyagait gőz fölött sűrűre főzöm,  tetejére simítom, hideg helyre teszem.

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu