Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 dkg mézeskalács
25 dkg alma
15 g lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál mazsola
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál cukor
Egy kevés őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszer
3 evőkanál kakaópor
100 ml tej
150 ml hideg tej
100 g hideg habtejszín
4 csepp rumaroma
1 doboz Tiramisu Krémpor
Előkészítés:
Az
almát meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A vajat egy edényben
megolvasztjuk, ezen az almadarabokat, a mazsolát, a Bourbon vaníliás
cukrot, a cukrot és a fűszert kislángon megdinszteljük (kb. 10 percig),
majd az egészet hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Egy
lapos, szögletes tálba (22x16 cm) tesszük a mézeskalács felét,
meghintjük 1 evőkanálnyi kakaóporral, és meglocsoljuk 50 ml tejjel.
A
150 ml hideg tejet, a habtejszínt és a rumaromát egy meleg vízzel
kimosott keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a tiramisu krémport, majd
konyhai robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük.
Ezután 3 percig a legmagasabb fokozaton verjük.
A krém felét a
tálban lévő mézeskalácsra öntjük, majd rákenjük az almás krémet. Ezen
elosztjuk a maradék mézeskalácsot, 1 evőkanál kakaóporral meghintjük,
majd meglocsoljuk 50 ml tejjel. Végül a maradék krémmel megkenjük a
mézeskalácsos réteget, majd elsimítjuk az édesség tetejét. A tiramisut
legalább két óráig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt meghintjük a maradék
kakaóporral.
Tipp:
Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni a tiramisut, mert így jobban összeérnek az ízek.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!