Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók és elkészítés:
kb. ½ - ¾ kiló lisztet összekeverünk 30-40 dkg. szobahőmérsékletű margarinnal, ½ sütőporral, picinyke sóval és ezt jól összegyúrjuk. Cipócskává formázzuk, lelapogatjuk, majd rászórjuk a maradék ½ sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéját és megint jól összegyúrjuk. Ebből lesz a mogyorós puffancsunk alapja. Kinyújtjuk és a kinyújtott lapot két fele vágjuk. Az egyik felébe egyenletesen elosztva 1-1 kávéskanálnyi kristálycukros, darált mogyorót teszünk, a nyújtott tésztalap másik felét pedig ráborítjuk. Lenyomkodjuk a tésztát az ujjunkkal a mogyorós halmocskák között és egy -lisztbe mártogatott- pohárral, kerek sütiket szaggatunk, a tetejükre teszünk egy-egy szem -meleg tejben áztatott- puha mazsolát(elhagyható) és megszórjuk még a maradék cukrozott mogyoróval is… ez nem elhagyható!
A tepsibe sütőpapírt teszünk és a kiszaggatott sütiket ráhelyezzük. Előmelegített sütőben kábé. 20-25 percig, közepes lángon pirosra sütjük. A sütés folyamán a sütik megduzzadnak, a kristálycukor miatt beleolvad a mogyorós töltelék a tésztába és nagyon finom íze lesz. Csoki öntettel és porcukorral meghintve kínáljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!