Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a piskótához:
8 tojás,
8 evőkanál cukor,
7 evőkanál liszt,
1 evőkanál kakaó,
2 késhegynyi fahéj;
a töltelékhez:
1 liter meggybefőtt,
2 evőkanál cukor,
2 csomag piros zselatin;
a tejszínhez:
1 liter hűtött habtejszín,
3 teáskanál cukor,
3 csomag habfixáló
Elkészítés:
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a cukrot, majd addig verjük, amíg újra kemény nem lesz. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és két percig tovább kavarjuk.
A liszthez adjuk a kakaót és a fahéjat, majd lazán belekeverjük a tojáshabba. Kivajazott, kilisztezett tortaformába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (20-30 perc) sütjük. A már kihűlt piskótát három részre vágjuk.
A töltelékhez a meggybefőttet leszűrjük. A befőtt levét a cukorral és a tortazselatinnal elkeverjük, sűrűre főzzük, majd a tűzhelyről levéve belekeverjük a meggyet.
A tejszínhez a cukrot a habtejszínhez adjuk, és félig felverjük, hozzáadjuk a 3 csomag habfixálót és tovább verjük, amíg kemény nem lesz.
Összeállítjuk a tésztát: az első réteg piskótára rákenjük a töltelék felét, majd arra rá a felvert tejszínhab negyedét. Ezután következik a második réteg piskóta, a töltelék másik fele, majd erre a felvert tejszínhab újabb negyed része. A tetejére kerül a harmadik réteg piskóta, amit bevonunk a maradék tejszínnel. Ízlés szerint (meggyel, étcsokoládé darabkákkal, stb.) díszítjük.
Megjegyzés:
Egy estét érdemes állni hagyni a hűtőben összeérjen.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!