Sütés főzés: Nagyon finom somlói galuska

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

 

Hozzávalók 6 személyre:
A piskótalaphoz:

6 tojás 

12 dkg cukor

12 dkg liszt 

csokoládéöntethez:

10 dkg cukor

2 evőkanál kakaó 

4-5 kanál víz

A vaníliakrémhez:

2 tojássárgája

5 dkg cukor

1 kiskanál liszt

1/2 l tej

1 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

töltelék végleges elkészítéséhez

1,5l dl rum

6 dkg darált dió

6 dkg mazsola

6 dkg barackíz

díszítéshez: 

2 dl tejszín

10 dkg cukor

töltelék végleges elkészítéséhez

1,5l dl rum

6 dkg darált dió

6 dkg mazsola

6 dkg barackíz

 

Elkészítés:

A hat tojásfehérjéből a 12 dkg

cukor fokozatos hozzáadásával kemény

habot verünk, hozzákeverjük a tojások

sárgáját, majd a lisztet. Egy tepsit

sütőpapírral kibélelünk, és ujjnyi vastagon

rákenjük a tésztát. Mérsékelten meleg

sütőben szép világosra sütjük. Az így kapott

piskótalapot háromfelé osztjuk, mindegyiket

meglocsoljuk rummal. Az egyikre vékonyan

rákenjük a csokoládékrémet, majd ujjnyi

vastagon a vaníliakrémet, rátesszük a

következő lapot, amit darált dióval,

mazsolával és rummal, majd ugyancsak

vaníliakrémmel vastagon megkenünk. A

legfelső  lap tetejére rum, csokoládékrém,

darált dió kerül, majd az egészet vékonyan

megkenjük barackízzel. Egy napra

hűtőszekrénybe tesszük, másnap a

tálalásnál villával kis galuskákat szaggatunk

belőle, egymásra halmozzuk, felvert

tejszínhabbal díszítjük, a tejszínhabra még

kevés csokoládéöntetet teszünk. 

A vaníliakrém elkészítése:

2 tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 kiskanál

liszttel kikavarunk. Fél liter tejjel felengedjük.

Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük.

A tűzről levéve 1 dkg vajat és 1 csomag

vaníliás cukrot adunk hozzá, amit szintén jól

belekeverünk.

A csokoládéöntet készítése:

A 10 dkg cukrot és a másfél evőkanál kakaót

4-5 evőkanál vízzel forrásig főzzük, egészen

addig, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután

felhasználjuk

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Az én receptemben sincs lekvár.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Somlóiba lekvárt még soha nem tettem rontani biztos nem ront rajta.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Jobbnál-jobb receptek,nekem is van ilyen receptem,de egy kicsit más.
Majd ezt is besoroljuk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu