Sütés főzés: Napsugárfánk - ha nem akar olajban tocsogni

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 24 darabhoz:

Tészta:

5 dkg élesztő,

10 dkg kristálycukor,

3 dl tej,

10 dkg vaj vagy sütőmargarin,

1 csapott kiskanál őrölt kardamom,

55 dkg finomliszt,

csipetnyi só.

A  töltelékhez:

kb. 2 dl megfőzött és kihűlt vaníliapuding. 

Lekenéshez:

1 tojás.

A bemártáshoz:

5 dkg vaj vagy sütőmargarin,

15dkg kristálycukor.

Elkészítés:

Az élesztőt egy kisebb tálba morzsoljuk és megszórjuk kb. 1 evőkanál cukorral. A tejet meglangyosítjuk (35-37 C-fokra) és

1 decinyit a cukros élesztőre merünk belőle. Langyos helyen 10-15 perc alatt fölfuttatjuk.
A
 vajat a maradék tejbe vagdaljuk, a maradék cukrot beleszórjuk, a kardamommal fűszerezzük, és kiskanállal addig keverjük, míg a vaj és a cukor föloldódik benne. A liszt kétharmadát egy mélyebb tálba szórjuk, a közepébe mélyedést csinálunk, a fölfuttatott élesztőt és a vajas tejet beleöntjük. Addig dagasztjuk, míg szép sima tészta lesz belőle, amelyik elválik az edény falától. Kicsit lágy tészta lesz, de így jó. Letakarjuk és meleg helyen 35-40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Az egyiket letakarva félretesszük. A másikból egy kb. 5 centi átmérőjű hengert sodrunk, amit 12 egyforma korongra fölvágunk. Két tenyerünk közt egyenként meggömbölygetjük, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Ügyeljünk, ne kerüljenek túl közel egymáshoz, mert sütés közben jócskán megnőnek, és nem szabad, hogy összetapadjanak. Letakarva, langyos helyen 15 percen át pihentetjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
A pudingot kikeverjük, majd habzsákba kanalazzuk (akinek nincs habzsákja, egy kisebb nejlonzacskóba is töltheti, aminek a sarkát levágja, de végső soron kiskanállal is töltheti majd). A fánkocskák közepét ujjal benyomjuk, de vigyázzunk, az alját ne lyukasszuk ki. A vaníliapudingot a mélyedésekbe töltjük, majd felvert tojással mindet lekenjük. 10-15 percig kelni hagyjuk, ezalatt a sütőt nagy lángra (230 C-fok, légkeveréses sütőt 210 C-fok) bemelegítjük. Amikor elérte a kellő hőfokot, a fánkokat betoljuk, és 12-15 perc alatt megsütjük. Amikor készek, egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és megvárjuk, amíg langyosra hűl.
A langyos fánkok alját megfogjuk és a tetejüket először olvasztott vajba, azután kristálycukorba mártjuk.  Amellett, hogy finom, mutatós sütemény, melyen a pudingkrém jelképezi a napkorongot, a körülötte lévő cukorkristályok pedig a napsugarakat.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu