Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Narancsos grízpuding
Hozzávalók 4 személyre:
4 narancs
fél l tej
7,5 dkg cukor
10 dkg búzadara (gríz)
2 evőkanál likőr (narancslikőr vagy triple sec)
3 tojásfehérje
Elkészítés:
A narancsokat megmossuk, kettő héját lereszeljük, a másik kettőt vékonyan meghámozzuk, és a héjat, apró darabkákra vágjuk.
A tejet felforraljuk a cukorral és egy csipet sóval. Belekeverjük a grízt, és 2-3 percig forraljuk. A grízt félrehúzzuk, hozzáadjuk a likőrt és a reszelt narancshéjat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a forró grízbe forgatjuk. Hideg vízzel kiöblítünk egy kuglófformát vagy egy gömbölyű aljú tálat, és belesimítjuk a grízt. Hagyjuk kihűlni. A narancsokat vastagon meghámozzuk, azaz a fehér héjukat is levágjuk. A hártyák közül kivágjuk a narancshúst. A pudingot tálra borítjuk, körberakjuk a narancsfilével, rászórjuk a vágott narancshéjat, és tálaljuk.
Megjegyzés:
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!