Sütés főzés: Négyszínű sütemény

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Négyszínű sütemény

 

 

 

Hozzávalók:

diós laphoz:

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 db tojás

5 evőkanál cukor

5 evőkanál dió

5 evőkanál liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna.


A kakaós laphoz:

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 db tojás

5 evőkanál cukor

1,5 evőkanál kakaópor

5 evőkanál liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna.


A mákos laphoz:

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 db tojás

5 evőkanál cukor

5 evőkanál mák

5 evőkanál liszt

1 kávéskanál szódabikarbóna.


A krémhez:

1 liter tej

8 evőkanál búzadara

2 csomag vaníliás cukor

25 dkg 

35 dkg porcukor.


A tetejére:

reszelt csoki.

 

 

 

Elkészítés:

 

A 3 tésztalap tulajdonképpen ugyanúgy készül, csak az egyikbe dió, a másikba kakaó, a harmadikba pedig mák kerül. A tésztához az egész tojást a cukorral habosra kavarjuk, majd a többi hozzávalókat is beletesszük, és közepes nagyságú tepsiben megsütjük.
(A 3 darabos teflon tepsi középső mérete a megfelelő.)

A krémhez a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, és ha kihűlt a gríz, a két krémet összekeverjük.

Ha a lapok kihűltek, a krémből 3 evőkanálnyit kiveszünk a tetejére, a többit kb. megfelezzük, és a lapok közé kenjük. A tetejét megkenjük a félretett krémmel, és csokit reszelünk a tetejére.

Megjegyzés:

Én kicsit elszúrtam, mert a legnagyobban sütöttem meg, és így vékony lett kicsit a tésztája, de a minőségén nem rontott így sem. Finom sütemény.

A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu