Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A diós laphoz:
1 kis pohár tejföl (175 g)
1 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál dió
1 kávéskanál szódabikarbóna.
A kakaós laphoz:
1 kis pohár tejföl (175 g)
1 db tojás
5 evőkanál cukor
1,5 evőkanál kakaópor
5 evőkanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna.
A mákos laphoz:
1 kis pohár tejföl (175 g)
1 db tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál mák
1 kávéskanál szódabikarbóna.
A krémhez:
1 liter tej
8 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg
35 dkg porcukor.
A tetejére:
reszelt csoki.
Elkészítés:
A 3 tésztalap tulajdonképpen ugyanúgy készül, csak az egyikbe dió, a másikba kakaó, a harmadikba pedig mák kerül. A tésztához az egész tojást a cukorral habosra kavarjuk, majd a többi hozzávalókat is beletesszük, és közepes nagyságú tepsiben megsütjük. Én kicsit elszúrtam, mert a legnagyobban sütöttem meg, és így vékony lett kicsit a tésztája, de a minőségén nem rontott így sem. Finom sütemény.
(A 3 darabos teflon tepsi középső mérete a megfelelő.)
A krémhez a tejből és a búzadarából tejbegrízt készítünk. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, és ha kihűlt a gríz, a két krémet összekeverjük.
Ha a lapok kihűltek, a krémből 3 evőkanálnyit kiveszünk a tetejére, a többit kb. megfelezzük, és a lapok közé kenjük. A tetejét megkenjük a félretett krémmel, és csokit reszelünk a tetejére.
A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!