Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csupán egy-két apróságra kéne odafigyelnünk annak érdekében, hogy ételeink elkészítésénél ne vesszenek kárba az értékes vitaminok, tápanyagok, és még a konyhatechnológiai folyamatokat is lerövidíthetjük.
Első tanács:
A friss, nyers zöldségeket nem túl tanácsos sokáig vízben áztatnunk, mert közben a vitaminok kioldódnak a zöldségekből. Érdemes például a húslevesbe szánt zöldségeket közvetlenül felhasználás előtt tisztítanunk, hogy azokat rögtön a leveshez tehessük.
Második tanács:
A különböző fehér húsú gyümölcsök darabolásnál, sajnos amint levegővel érintkeznek, azon nyomban elkezdenek barnulni. Mindez elkerülhető, ha a gyümölcsökre egy kevés citromlevet öntünk. Ilyen például az avokádó, az alma és a körte.
Harmadik tanács:
Télen az öregebb burgonya felhasználásánál tegyünk a főzővízhez borecetet, így megelőzhetjük a burgonya szétfőzését, és még az íze is jobb lesz. A szintén sok keményítőt tartalmazó, öregebb zöldborsóból zsengébb zöldséget varázsolhatunk, ha főzés előtt, egy éjszakán át annyi hideg vízbe áztatjuk, ami bőven ellepi, majd másnap a vizet leöntve újra, kb. két napig meleg helyen tároljuk. A borsószemek garantáltan sokkal édesebbek és puhák lesznek.
Negyedik tanács:
Konzerv sűrített paradicsom helyett friss paradicsomból szeretnénk készíteni ételeinket, de macerás azok hámozása? Hirtelen tegyük forró vízbe a paradicsomokat, majd gyorsan emeljük ki őket, és máris könnyedén hozzáláthatunk a hámozásnak.
Ötödik tanács:
Sütőpor helyett szódabikarbóna! Sütemények készítésénél vagy keményebb húsok, zöldségek főzésénél használjunk bátran szódabikarbónát. A sütemények tésztája a szódabikarbóna hatására szépen megkel sütés közben, a keményebb húsok, zöldségek pedig jó puhára főnek. Szódabikarbónát a candidától szenvedő betegek étkeztetésénél is remekül használhatunk, főleg a teljes kiőrlésű tönköly kenyér sütésénél, amely az élesztőt remekül felváltja.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!