Sütés főzés: Néhány jó tanács

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csupán egy-két apróságra kéne odafigyelnünk annak érdekében, hogy ételeink elkészítésénél ne vesszenek kárba az értékes vitaminok, tápanyagok, és még a konyhatechnológiai folyamatokat is lerövidíthetjük.


Első tanács:

A friss, nyers zöldségeket nem túl tanácsos sokáig vízben áztatnunk, mert közben a vitaminok kioldódnak a zöldségekből. Érdemes például a húslevesbe szánt zöldségeket közvetlenül felhasználás előtt tisztítanunk, hogy azokat rögtön a leveshez tehessük.


Második tanács:

A különböző fehér húsú gyümölcsök darabolásnál, sajnos amint levegővel érintkeznek, azon nyomban elkezdenek barnulni. Mindez elkerülhető, ha a gyümölcsökre egy kevés citromlevet öntünk. Ilyen például az avokádó, az alma és a körte.


Harmadik tanács:

Télen az öregebb burgonya felhasználásánál tegyünk a főzővízhez borecetet, így megelőzhetjük a burgonya szétfőzését, és még az íze is jobb lesz. A szintén sok keményítőt tartalmazó, öregebb zöldborsóból zsengébb zöldséget varázsolhatunk, ha főzés előtt, egy éjszakán át annyi hideg vízbe áztatjuk, ami bőven ellepi, majd másnap a vizet leöntve újra, kb. két napig meleg helyen tároljuk. A borsószemek garantáltan sokkal édesebbek és puhák lesznek.


Negyedik tanács:

Konzerv sűrített paradicsom helyett friss paradicsomból szeretnénk készíteni ételeinket, de macerás azok hámozása? Hirtelen tegyük forró vízbe a paradicsomokat, majd gyorsan emeljük ki őket, és máris könnyedén hozzáláthatunk a hámozásnak.


Ötödik tanács:

Sütőpor helyett szódabikarbóna! Sütemények készítésénél vagy keményebb húsok, zöldségek főzésénél használjunk bátran szódabikarbónát. A sütemények tésztája a szódabikarbóna hatására szépen megkel sütés közben, a keményebb húsok, zöldségek pedig jó puhára főnek. Szódabikarbónát a candidától szenvedő betegek étkeztetésénél is remekül használhatunk, főleg a teljes kiőrlésű tönköly kenyér sütésénél, amely az élesztőt remekül felváltja.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu