Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tészta recept 3 rúdhoz:
![]() |
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
22 dkg margarin
1 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
2 dkg élesztő
13-14 dkg hideg tej
Töltelék anyagai:
kb. 12-15 dkg darált háztartási keksz
kb. 25-30 dkg őrölt pörkölt mogyoró
kb. 45-50 dkg Nutella
Tészta készítése:
A
hideg tejben feloldjuk az élesztőt, a cukrot és a tojássárgáját. A
többi anyagot egymással alaposan összemorzsoljuk, ha a tészta rögösre
áll össze, a tejet két részletben hozzágyúrjuk. A készre gyúrt tészta
akkor jó, ha nem túl kemény, de nem is ragacsosan lágy. A tésztát három
részre osztjuk, gömbölyítjük, hűtőben letakarva pihentetjük.
Töltelék készítése:
A feltüntetett anyagokból képlékeny, nem túl lágy tölteléket keverünk.
Bejgli összeállítása:
A
három tésztából egyenként, liszt nélkül téglalapokat nyújtunk. A 30 dkg
tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta
kilátsszon. A téglalapok rövidebbik oldalait visszahajtjuk, a hosszabbik
oldalról pedig feltekerjük. 1 egész és 2 tojássárga elegyével vékonyan
megkenjük a bejgliket, és száradni hagyjuk. A száraz tojásrétegre
újabbat kenünk, majd langyos helyen, lassan (1-1,5 óráig) kelesztjük a
tésztát.
Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeztek
először forró (220°C-os), majd ha szép barna kérge van kicsit lehűtött
(200°C-os) sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!