Sütés főzés: Nyári palacsintatál

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elkészítési idő: 60 perc

network.hu

 
Hozzávalók 4 személyre:
Palacsintatészta:
-
1 evőkanál
étolaj
- 2 evőkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 1 csipet
- 3 tojás
- 25 dkg finom liszt
- 15 dkg málna
- 15 dkg ribizli
- 2 kivi
- 1 sárgabarack

Krém:
- 4 lap
zselatin
- 10 dkg kristálycukor
- 6 tojássárgája
- 5 dl tej

 
Palacsintatészta:
A hozzávalókból a szokásos módon palacsintatésztát készítünk, azután egy órát hagyjuk pihenni. A barackot és a kivit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a ribizlit leszemezzük, a málnát kiválogatjuk. A gyümölcsöket egy tálban óvatosan összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjenek össze. A tésztából megsütjük a palacsintákat. Néhány darabbal kibélelünk egy tálat, úgy, hogy a peremén hagyjuk kicsit túllógni a palacsintákat. Rákenünk egy réteg krémet, befedjük egy réteg gyümölccsel, majd 1-2 palacsintával,
a tál méretétől függően. Megint krém és gyümölcs következik, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A palacsintarakottast 5-6 órára a hűtőbe tesszük. Amikor a krém megdermedt, kiborítjuk a tálból és szeletekre vágjuk. Málnapürét és tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Krém:
A krémhez a tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük, vékony sugárban hozzáöntjük a megmelegített tejet, és az egészet összekeverjük. Lassú tűzön főzzük, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatint, majd a krémet átszűrjük és félretesszük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu