Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé,
8 tojás,
12 dkg cukor,
8 dkg vaj + a formához egy diónyi;
a mázhoz:
10 dkg keserű csokoládé, 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy lábasban vizet forralunk, majd a gőz fölött megolvasztjuk a felkockázott csokit, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
A fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukros tojássárgájához keverjük, végül óvatosan beleforgatjuk az olvasztott csokoládéba.
Egy tortaformát kivajazunk, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
Amíg sül, a mázhoz lereszeljük a maradék 10 dkg csokit. A tejszínt felmelegítjük beleszórjuk a csokoládét és folyamatosan kevergetjük, amíg fel nem olvad. Ezután a gőz fölé tesszük, hogy meleg maradjon és kicsit besűrűsödjön.
A csokitortát kivesszük a sütőből, kicsit hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a mázat. Langyosan kínáljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!