Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tésztához:
7 tojás, 7 ek. kristálycukor,7 ek. liszt,
1ek. víz, 1 ek. rum, 2 ek. kakaópor
1 csom.sütőpor
Krémhez:
4 dl tejszín, 1 ek. zselatinpor, 1 dl víz,
10 dkg aszalt alma, 1 csokoládés pudingpor, 4 dl tej, 4 ek. kristálycukor,
0,5 dl rum
Díszítéshez:
2 dl tejszín,
1 kiskanál zselatinpor,
0,5 dl víz,
1 ekanál kakaópor,6 dkg fehércsokoládé- reszelék
Elkészítés:
Tészta készítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral , a vízzel és a rummal. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojássárgája tetejére szitáljuk és jó alaposan belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. Mikor összekevertük, egy 23 cm átmérőjű margarinozott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. A kisült tésztát kihűtjük, és 3 egyforma vastag lapra vágjuk.
Krém készítés:
Az aszalt almát két órán át hideg vízben áztatjuk. Lecsepegtetjük és kis darabolra daraboljuk. A tejben elkeverjük a csokoládé ízű pudingport, a kristálycukrot és a rumot. Állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, és teljes kihűlésig keverjük. A hideg vízben megáztatjuk a zselatinport, és addig melegítjük amíg áttetsző nem lesz. Amíg hűl a zselatinunk, addig a tejszínt kemény habbá verjük. Ekkor belecsorgatjuk a zselatint és tovább verjük míg meg nem keményedik a hab. Majd ezt a habot a hideg krémhez adjuk. A krémet összekeverjük az aszalt almával, és két adagra osztjuk. Ebből a krémből 3 evőkanállal kiveszünk, és félre tesszük a díszítéshez.
Hab készítés a díszítéshez:
A hideg vízben megáztatjuk a zselatinport, és addig melegítjük amíg áttetsző nem lesz. Amíg hűl a zselatinunk, addig a tejszínt kemény habbá verjük. Ekkor belecsorgatjuk a zselatint és összekeverjük a kakaóporral, tovább verjük míg meg nem keményedik a hab. 6 evőkanállal kiveszünk, és félre tesszük a díszítéshez.
Összeállítás:
A tortaformát papírral kibéleljük úgy, hogy a papír feljebb érjen, mint a tortakarika pereme. A legalsó lapot visszahelyezzük a formába. A maradék krémmel megkenjük az első lapot, rá helyezzük a második lapot, és ezt is meg kenjük. Erre tesszük a harmadik tortalapot. A félrerakott krémmel megkenjük a legfelső lapot. 3 órán át hidegen dermesztjük. Mikor megdermedt, kivesszük a formából, a papírt eltávolítjuk az oldaláról. Az oldalát és a tetejét a félre tett tejszínbabbal díszítjük és megszórjuk a csokoládéreszelékkel. Két órára hideg helyre tesszük, szeleteljük..
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!