Sütés főzés: Orosz krémtorta egészen másképp

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

Tésztához:
7 tojás,
7 ek. kristálycukor,7 ek. liszt,
1ek. víz, 1 ek. rum, 2 ek. kakaópor
1 csom.sütőpor

Krémhez:
4 dl tejszín, 1 ek. zselatinpor, 1 dl víz,
10 dkg aszalt alma, 1 csokoládés pudingpor, 4 dl tej, 4 ek. kristálycukor,
0,5 dl rum

Díszítéshez:
2 dl tejszín,
1 kiskanál zselatinpor,
0,5 dl víz,
1 ekanál kakaópor,6 dkg fehércsokoládé- reszelék
Elkészítés:

Tészta készítés:

A  tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral , a vízzel és a rummal. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojássárgája tetejére szitáljuk és jó alaposan belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. Mikor összekevertük, egy 23 cm átmérőjű margarinozott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. A kisült tésztát kihűtjük, és 3 egyforma vastag lapra vágjuk.

Krém készítés:
Az aszalt almát két órán át hideg vízben áztatjuk. Lecsepegtetjük és kis darabolra daraboljuk. A tejben elkeverjük a csokoládé ízű pudingport, a kristálycukrot és a rumot. Állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük, és teljes kihűlésig keverjük. A hideg vízben megáztatjuk a zselatinport, és addig melegítjük amíg áttetsző nem lesz. Amíg hűl a zselatinunk, addig a tejszínt kemény habbá verjük. Ekkor belecsorgatjuk a zselatint és tovább verjük míg meg nem keményedik a hab. Majd ezt a habot a hideg krémhez adjuk. A krémet összekeverjük az aszalt almával, és két adagra osztjuk. Ebből a krémből 3 evőkanállal kiveszünk, és félre tesszük a díszítéshez. 

Hab készítés a díszítéshez:
A hideg vízben megáztatjuk a zselatinport, és addig melegítjük amíg áttetsző nem lesz.  Amíg hűl a zselatinunk, addig a tejszínt kemény habbá verjük. Ekkor belecsorgatjuk a zselatint és összekeverjük a kakaóporral, tovább verjük míg meg nem keményedik a hab. 6 evőkanállal kiveszünk, és félre tesszük a díszítéshez.

Összeállítás:

A tortaformát papírral kibéleljük úgy, hogy a papír feljebb érjen, mint a tortakarika pereme. A legalsó lapot visszahelyezzük a formába.  A maradék krémmel megkenjük az első lapot, rá helyezzük a második lapot, és ezt is meg kenjük. Erre tesszük a harmadik tortalapot. A félrerakott  krémmel megkenjük a legfelső lapot. 3 órán át hidegen dermesztjük. Mikor megdermedt, kivesszük a formából, a papírt eltávolítjuk az oldaláról.  Az oldalát és a tetejét a félre tett tejszínbabbal díszítjük és megszórjuk a csokoládéreszelékkel. Két órára hideg helyre tesszük, szeleteljük..

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bojcsuk Erzsébet üzente 14 éve

Már én is megsütöttem,alma helyett ananászt tettem,de így is nagyon finom lett.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu