Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 tojás
15,5 dkg cukor
7,5 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
2 ek cukor
50 dkg sovány túró
2,5 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
1 ek étkezési zselatin
1 db konzerv őszibarack
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az étkezési keményítővel összekeverjük, átszitáljuk és lazán a tojásos masszához keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát egyenletesen elterítjük rajta. 200°-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből és azonnal egy kb. 2 ek cukorral megszórt tiszta ruhára borítjuk. A sütőpapírt kissé megnedvesítjük és óvatosan lehúzzuk a tésztáról. A tésztát még forrón a ruha segítségével lazán feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és elkeverjük a kemény habbá vert tejszínnel és a vaníliás cukorral. A zselatint a használati utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük. Hozzákeverjünk két evőkanálnyi túrós masszát, majd mikor jól összedolgoztuk hozzáadjuk a túrós krémhez és óvatosan átkeverjük. Így megelőzhetjük a csomók képződését. A túrókrémet hideg helyre tesszük. Amint a tészta kihűlt kitekerjük és a túrókrémmel megkenjük úgy, hogy a szélétől néhány centi tészta üresen maradjon. Megszórjuk a jól lecsöpögtetett és kockára vágott őszibarackkal, majd óvatosan feltekerjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!