Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kakas melle (kb. 80 dkg).
A páchoz:
olaj
Valamint:
5 dkg füstölt szalonna felkockázva
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
házi lecsó vagy 1 paprika és 1 paradicsom
1 dl tejföl
30 dkg tészta.
Elkészítés:
A csontról a húst lefejtem, 4 szeletre vágom, mustárral bekenem, jól záródó dobozban a pácban 5-6 napig érlelem, néha átforgatom. A pácolástól szaftos-omlós maradt a hús, a főzési idő is harmadára rövidült! Forrás:mindmegette
Az elkészítés napján kisütöm a szalonnát, megdinsztelem rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, megszórom pirospaprikával, a húsokat körben átpirítom, fűszerezem, majd lassú tűzön fedő alatt puhára párolom. Félidőben a lecsóalapot is hozzáadom. (Ha szükséges, az elfőtt folyadékot kevés vizzel pótolom.)
Ha megpuhult, zsírjára sütöm. Elkeverem a tejfölben a lisztet, hozzáadom. Szükség szerint kevés vízzel hígítom a mártást, lassan összeforralom.
Pirított tésztával tálaltam, melyhez 30 dkg száraz tésztát folytonos keveréssel felhevítettem, majd 5,4 dl forró vízzel (tészta alaprecept: 50 dkg tésztához 9 dl forró víz) felöntöttem, sóztam, többszöri keveréssel puhára pároltam. (A tészta a vizet teljesen magába szívja, nem kell külön főzni-szűrni.)
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!