Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
10 dkg szarvacskatészta,
1 kisebb, hosszúkás padlizsán,
1 nagy fej vöröshagyma,
30 dkg apró, kemény paradicsom,
1 dl olaj,
csokor friss kapor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál citromlé,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítve 1 evőkanál olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a megmosott padlizsánt héjastól kis kockákra aprítom, és jól megsózom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak felkockázom, és sóval meghintem, majd mindkettőt legalább 15 percig hagyom állni. Egy lábosban felforrósítom a megmaradt olajat, ráteszem a hagyma- és a lecsöpögtetett padlizsánkockákat, meghintem a törött fekete borssal, majd fedő alatt üvegesre párolom. Ha a levét elfőtte, zsírjára sütöm, ezután belekeverem a negyedekbe vágott paradicsomot, és meghintem a megmosott, finomra metélt kaporral. A tűzről lehúzom, rálocsolom a citromlevet, és meghintem csipetnyi cukorral. Az egészet alaposan összekeverem, belekeverem a tésztát is, és hagyom, hogy az egész kihűljön. Befedve teszem a hűtőszekrénybe, és néhány órai érlelés után tálalom. Kitűnő vacsorasaláta.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!