Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
1 tojás,
15 dkg liszt,
2 dl tej,
2 dl szódavíz,
fél dl olaj.
A töltelékhez :
1 kis doboz paradicsompüré,
15 dkg vagdalt-hús (konzervből),
1 evőkanál olaj,
10 dkg reszelt parmezánsajt,
5 dkg füstölt szalonna,
mokkáskanálnyi rozmaring, kakukkfű, bazsalikom,
1 teáskanál szurokfű,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A palacsintákat a szokásos módon megsütjük.
Egy evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vagdalt húst, rászórjuk a fűszereket, belekeverjük a paradicsompürét, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd néhány percig együtt pirítjuk. Ezután felöntjük 4 dl vízzel, jól megsózva, borssal meghintve felforraljuk, és 15 percig főzzük.
Tűzálló tál aljára terítünk egy palacsintát, megkenjük a sűrű paradicsomos mártással, majd reszelt sajtot szórunk rá; erre újabb palacsinta kerül. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, leöntjük a maradék mártással, és a tálat lefedve, előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük. Tálaláskor cikkeket vágunk belőle.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!