Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tésztához:
3 tojássárgája (a 3 tojásfehérje a tojáshabba megy)
+ 2 egész tojás
1 cs vanilíás cukor
3 ek cukor
1 csipet só
0,6 kg liszt
1,6 l tej
1 ek olaj
Túrós töltelékhez:
0,5 kg túró
1 cs vaníliás cukor
4-5 ek cukor
1 citrom reszelt héja
4 púpos ek tejföl
Lekváros-diós töltelékhez:
45 dkg lekvár (ízlés szerint)
cukor (ízlés szerint)
Kakaós töltelék:
cukor (ízlés szerint)
Tojáshabhoz:
3 tojásfehérje
3 ek cukor
a sütéshez:
olaj
Elkészítjük a palacsintákat és kisütjük.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük. Egy tűzálló edényben rétegezzük a palacsintákat a következőképpen: palacsinta - túrós töltelék - palacsinta - lekvár, ezt megszórjuk a cukros dióval, palacsinta - kakaó, majd újabb palacsinta következik. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a palacsinta.
3 ek cukorral felverjük a tojásfehérjéket.
Az utolsó palacsinta tetejét megkenjük a túrós töltelékkel, erre tesszük a keményre vert tojásfehérjehabot. 180 fokon 15-20 percig sütjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!