Sütés főzés: Paradicsomos húspuding

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

40 dkg darált, sovány sertéshús,

2 tojás,

1 dl paradicsomlé (ketchup vagy ivólé),

1 fej vöröshagyma,

1 kis zellercikk,

csipetnyi porcukor,

ízlés szerint só,

a forma kikenéséhez 1 evőkanál olaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa.

 

 

 

 

Elkészítés:

Mindenekelőtt válasszunk ki egy lehetőleg hosszúkás, szögletes formát, mert a szögletes hús jól szeletelhető. Az olajjal kenjük ki a forma belsejét, majd hintsük be a zsemlemorzsával.

A tojássárgákat fehéredésig keverjük a sóval, majd apránként hozzákeverjük a paradicsomlevet, és a megtisztított, lereszelt vagy fokhagymaprésen átnyomott vöröshagymát. Finom lyukú reszelőn belereszeljük a zellercikket, ezután a keményre vert tojáshabbal összeforgatjuk. A habos masszát óvatosan a darált húshoz vegyítjük, és addig forgatjuk, kevergetjük, amíg az egész egyneművé nem válik. Azonnal beleöntjük a kikent formába, és a tetejét simára egyengetjük.

Egy nagy tepsibe háromujjnyi vizet töltünk, és az előmelegített forró sütőbe téve felforraljuk, majd a megtöltött formát beleállítjuk. Fedetlenül addig gőzöljük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. A formából még forrón deszkára borítjuk.

Ha kihűlt, felszeleteljük.

Melegen salátával és tetszés szerint burgonyakörettel vagy főzelékkel, párolt zöldséggel tálalható.

Hidegen vékony szeletekre vágva kitűnő reggeli, tízórai vagy vacsora.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu