Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg új fejes káposzta
40 dkg üveges sűrű, passzírozottparadicsom
só
1-2 darabka citromhéj
2-3 evőkanál cukor - ízlés szerint
só
4 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj vagy zsír
1 nagyobb vöröshagyma - finomra vágva
1 teáskanál pirospaprika.
Elkészítés:
A káposzta külső levelét eltávolítom, 4 felé vágom, torzsáját kivágom, és vékony laskára aprítom. 3 literes fazékba teszem, sózom, és felengedem kb. 1 liter hideg vízzel (a káposzta is enged vizet). Beleadom a paradicsomot, a citromhéjat és a köményt.
Amíg felforr, zsemleszínű rántást készítek az olajból és lisztből, amelybe beledinsztelem a vöröshagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 3 dl hideg vízzel, és a főzelékhez adom, együtt rövid idő alatt összeforralom. Közben ízlés szerint sóval és cukorral ízesítem.
Fasírtgolyók:
Hozzávalók:
1,5 dl tej
10-12 dkg zabpehely
60 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
2 evőkanál mustár
2 kiskanál majoranna
pirospaprika.
liszt.
A sütéshez:
olaj.
Elkészítés:
A zabpelyhet tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és a húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük.
A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük! Forrás:mindmegette
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 4 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!