Sütés főzés: Párizsi saláta változatok

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Párizsi saláta, I.

 

Hozzávalók:

50 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),

2 nagy fej vöröshagyma,

só, ecet, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,

1-1 késhegynyi őrölt koriander és őrölt mustármag.

 

 

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom és besózom. 30 percig hagyom a sóban. Közben a bőrétől megfosztott felvágottat vékony csíkokra aprítom. 2 dl-nyi salátalevet készítek ecettel, cukorral és a fűszerekkel. Felforralom, majd ráöntöm a felvágottra. Ezután a hagymát gyengén kicsavarom a sóból és a párizsihoz keverem. Az egészet jól összeforgatom, salátástálba öntöm és lefedve érlelem néhány órán át.

 

 


 

Párizsi saláta, II.

 

Hozzávalók:

40 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),

2 db savanykás alma,

1 kisebb alma nagyságú zellergumó,

ecet, só, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,

2 evőkanál olaj.

 

 

Elkészítés:

A megtisztított és meghámozott zellert vékonyka hasábokra vágom és forrásban levő sós vízbe dobva, az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm. Az almát megmosom, kicsumázom, majd héjastul ugyancsak kis hasábokra vágom, a bőrétől megfosztott párizsit pedig csíkokra metélem. Ecettel, sóval, cukorral, őrölt borssal 2 dl-nyi salátalevet készítek, hozzáadom az olajat, és rálocsolom a salátástálba öntött összes hozzávalókat. Jól átforgatom, és legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben. A saláta alkalmas fogyókúrás vacsorának.

 

 


 

Párizsi saláta, III.

 

Hozzávalók:

40 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),

2 db ecetes uborka,

2 dl majonéz,

2 dl tejföl,

1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt,

10 dkg ementáli sajt,

1 alma,

1 teáskanál mustár,

citromlé, só, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint.

 

 

 

Elkészítés:

A párizsit lebőrözöm és vékonyka csíkokra vágom, az almát megmosom, kicsumázom és kis kockákra vagdalom, az ecetes uborkát lereszelem, a zöldhagymát pedig tisztítás után zöldjével együtt felkarikázom. Megsózom, és 10 percig hagyom állni. A sajtot kis kockákra metélem. A majonézt összekeverem a tejföllel, a mustárral, ízesítem citromlével, sóval, cukorral és az őrölt fekete borssal, majd beleteszem a saláta összes hozzávalóit. Jól összekeverem, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy ízei jól összeérjenek.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu