Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),
2 nagy fej vöröshagyma,
só, ecet, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,
1-1 késhegynyi őrölt koriander és őrölt mustármag.
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát nagyon vékony karikákra vágom és besózom. 30 percig hagyom a sóban. Közben a bőrétől megfosztott felvágottat vékony csíkokra aprítom. 2 dl-nyi salátalevet készítek ecettel, cukorral és a fűszerekkel. Felforralom, majd ráöntöm a felvágottra. Ezután a hagymát gyengén kicsavarom a sóból és a párizsihoz keverem. Az egészet jól összeforgatom, salátástálba öntöm és lefedve érlelem néhány órán át.
Párizsi saláta, II.
Hozzávalók:
40 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),
2 db savanykás alma,
1 kisebb alma nagyságú zellergumó,
ecet, só, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint,
2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A megtisztított és meghámozott zellert vékonyka hasábokra vágom és forrásban levő sós vízbe dobva, az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűröm. Az almát megmosom, kicsumázom, majd héjastul ugyancsak kis hasábokra vágom, a bőrétől megfosztott párizsit pedig csíkokra metélem. Ecettel, sóval, cukorral, őrölt borssal 2 dl-nyi salátalevet készítek, hozzáadom az olajat, és rálocsolom a salátástálba öntött összes hozzávalókat. Jól átforgatom, és legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben. A saláta alkalmas fogyókúrás vacsorának.
Párizsi saláta, III.
Hozzávalók:
40 dkg párizsi (vagy krinolin vagy szafaládé),
2 db ecetes uborka,
2 dl majonéz,
2 dl tejföl,
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt,
10 dkg ementáli sajt,
1 alma,
1 teáskanál mustár,
citromlé, só, cukor, őrölt fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A párizsit lebőrözöm és vékonyka csíkokra vágom, az almát megmosom, kicsumázom és kis kockákra vagdalom, az ecetes uborkát lereszelem, a zöldhagymát pedig tisztítás után zöldjével együtt felkarikázom. Megsózom, és 10 percig hagyom állni. A sajtot kis kockákra metélem. A majonézt összekeverem a tejföllel, a mustárral, ízesítem citromlével, sóval, cukorral és az őrölt fekete borssal, majd beleteszem a saláta összes hozzávalóit. Jól összekeverem, és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy ízei jól összeérjenek.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!