Sütés főzés: Party szendvicsek

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

  network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók kb 20 darab 
Tésztához:

12 dkg kesudió
25 dkg kukoricaliszt
40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 tasak  száritott élesztő
2 teáskanál cukor
2 teáskanál só
500 ml kefir

Vagdalthoz:

1-2 szál újhagyma
1 zsemle
Kevés tej
50  dkg darált hús
1 tojás (közepes méretű)
1 evőkanál mustár
2 evőkanál sült hagyma
kevés só, őrölt bors, paprika
kevés zsemlemorzsa
3-4 evőkanál olívaolaj

Ezenkívül:

300 ml tejföl
20 koktél paradicsom
1 kígyóuborka
20 szelet sonka
20 szelet sajt
1 fej saláta

Kis műanyag nyársak

Előkészítés:

A kesudiót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. 6 hőálló csészét vagy soufflé formát kivajazunk, és egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd apróra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk. A paradicsomot, az uborkát, és a salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, a salátát levelekre szedjük.

Elkészítés:

A kétféle lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kefirt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd hozzákeverjük a megpirított kesudiót. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, 6 egyenlő részre osztjuk, a tésztaadagokat kis cipóvá formázzuk, majd az előkészített sütőformába helyezzük. Meleg helyen ismét kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformákkal teli tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a cipókat megsütjük.
Alacsonyabb hőmérsékleten(2-3 fokozaton) kb 30 percig sütjük. A megsült cipókat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu