Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók kb 20 darab
Tésztához:
12 dkg kesudió
25 dkg kukoricaliszt
40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 tasak száritott élesztő
2 teáskanál cukor
2 teáskanál só
500 ml kefir
Vagdalthoz:
1-2 szál újhagyma
1 zsemle
Kevés tej
50 dkg darált hús
1 tojás (közepes méretű)
1 evőkanál mustár
2 evőkanál sült hagyma
kevés só, őrölt bors, paprika
kevés zsemlemorzsa
3-4 evőkanál olívaolaj
Ezenkívül:
300 ml tejföl
20 koktél paradicsom
1 kígyóuborka
20 szelet sonka
20 szelet sajt
1 fej saláta
Kis műanyag nyársak
Előkészítés:
A kesudiót egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. 6 hőálló csészét vagy soufflé formát kivajazunk, és egy tepsibe állítjuk. A sütőt előmelegítjük.
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, majd apróra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk. A paradicsomot, az uborkát, és a salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az uborkát vékony szeletekre vágjuk, a salátát levelekre szedjük.
Elkészítés:
A kétféle lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a kefirt, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk, majd hozzákeverjük a megpirított kesudiót. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, 6 egyenlő részre osztjuk, a tésztaadagokat kis cipóvá formázzuk, majd az előkészített sütőformába helyezzük. Meleg helyen ismét kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Végül a sütőformákkal teli tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a cipókat megsütjük.
Alacsonyabb hőmérsékleten(2-3 fokozaton) kb 30 percig sütjük. A megsült cipókat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!