Sütés főzés: Pásztorok kedvenc rakottja

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

3 dkg vaj

1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva

1 közepes sárgarépa apróra vágva

fél teáskanál zöldfűszer-keverék

75 dkg főtt, darabokra vágott bárányhús

70 g paradicsompüré

60 ml paradicsomszósz

2 evőkanál Worcestershire-szósz

500 ml marhahúsleves

2 evőkanál finomliszt

80 ml víz

Burgonyapüré:

1 kg közepes burgonya, durvára vágva

6 dkg vaj, darabolva

60 ml tej



Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kenjünk ki egy 2,5 literes, laposabb tűzálló tálat.
Melegítsük fel a vajat egy nagyobb lábosban. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a bárányhúst, állandó keverés mellett főzzük 2 percig. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a pürét, a Worcestershire-szószt, a húslevest, majd a vízben elkevert lisztet. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik. Ezután tegyük a kikent tűzálló tálba. Rakjunk púpozott evőkanálnyi burgonyapüré-halmokat a húsos keverékre. Süssük kb. 20 percig, vagy amíg megpirul és kellőképpen átsül.

a burgonyapürét:
A burgonyapüré elkészítéséhez főzzük puhára a burgonyát. Törjük össze, adjuk hozzá a vajat, a tejet és egy csipet sót, majd keverjük krémesre. Fedjük le, hogy melegen maradjon.

Előkészítési idő: 20 perc.
Sütési idő: 45 perc.
Négy adag lesz belőle.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu