Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
3 dkg vaj
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
1 közepes sárgarépa apróra vágva
fél teáskanál zöldfűszer-keverék
75 dkg főtt, darabokra vágott bárányhús
70 g paradicsompüré
60 ml paradicsomszósz
2 evőkanál Worcestershire-szósz
500 ml marhahúsleves
2 evőkanál finomliszt
80 ml víz
Burgonyapüré:
1 kg közepes burgonya, durvára vágva
6 dkg vaj, darabolva
60 ml tej
só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kenjünk ki egy 2,5 literes, laposabb tűzálló tálat.
Melegítsük fel a vajat egy nagyobb lábosban. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a bárányhúst, állandó keverés mellett főzzük 2 percig. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a pürét, a Worcestershire-szószt, a húslevest, majd a vízben elkevert lisztet. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik. Ezután tegyük a kikent tűzálló tálba. Rakjunk púpozott evőkanálnyi burgonyapüré-halmokat a húsos keverékre. Süssük kb. 20 percig, vagy amíg megpirul és kellőképpen átsül.
a burgonyapürét:
A burgonyapüré elkészítéséhez főzzük puhára a burgonyát. Törjük össze, adjuk hozzá a vajat, a tejet és egy csipet sót, majd keverjük krémesre. Fedjük le, hogy melegen maradjon.
Előkészítési idő: 20 perc.
Sütési idő: 45 perc.
Négy adag lesz belőle.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!