Sütés főzés: Pásztortarhonya gazdagon

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pásztortarhonya gazdagon

 

 

 

 

Hozzávalók:

50 dkg sertéslapocka felkockázva

50 dkg tarhonya

10 dkg füstölt húsos szalonna apróra vágva

1 evőkanál zsír

1 szál füstölt szárazkolbász feldarabolva

2 nagy vöröshagyma durvára kockázva

2-3 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva

3 nagyobb paradicsom vagyparadicsompüré

2 zöldpaprika felszeletelve (csípős is lehet)

40 dkg burgonya kis kockára vágva

1 evőkanál pirospaprika

őrölt kömény

bors

piros arany

1 erőleves kocka.

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne előbb a vöröshagymát megpirítom, utána a fokhagymát is beledinsztelem. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom pirospaprikával, beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, őrölt köménnyel meghintem, majd saját levében a húst takarékon puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A párolási idő alatt a füstölt kolbász darabkákat is beleteszem, és kevés száraz borral is meglocsolom. Ha a folyadék elpárologna, szükség szerint pótolom, de általában elég a hús és a hozzáadott zöldségek leve.

Közben egy másik edényben kevés zsiradékon a tarhonyát (gáztűzhelynél lángelosztóval) folytonos keveréssel pirosra pirítom (kb. 10 perc). A mikróban kb. 1 liter vizet forralok, melyben a leveskockát is feloldom. 

Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadom a pirított tarhonyát, felöntöm a levessel, beleteszem a burgonyát, és takarékon kb. 20 perc alatt készre főzöm (néha finoman alákevergetek, nehogy lekapjon).

Kovászos uborkával vagy káposztasalátával nagyon ízletes egytálétel.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu