Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka felkockázva
50 dkg tarhonya
10 dkg füstölt húsos szalonna apróra vágva
1 evőkanál zsír
1 szál füstölt szárazkolbász feldarabolva
2 nagy vöröshagyma durvára kockázva
2-3 gerezd fokhagyma zúzva, aprítva
3 nagyobb paradicsom vagyparadicsompüré
2 zöldpaprika felszeletelve (csípős is lehet)
40 dkg burgonya kis kockára vágva
1 evőkanál pirospaprika
só
1 erőleves kocka.
Elkészítés:
A szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne előbb a vöröshagymát megpirítom, utána a fokhagymát is beledinsztelem. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom pirospaprikával, beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, őrölt köménnyel meghintem, majd saját levében a húst takarékon puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A párolási idő alatt a füstölt kolbász darabkákat is beleteszem, és kevés száraz borral is meglocsolom. Ha a folyadék elpárologna, szükség szerint pótolom, de általában elég a hús és a hozzáadott zöldségek leve. A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!
Közben egy másik edényben kevés zsiradékon a tarhonyát (gáztűzhelynél lángelosztóval) folytonos keveréssel pirosra pirítom (kb. 10 perc). A mikróban kb. 1 liter vizet forralok, melyben a leveskockát is feloldom.
Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadom a pirított tarhonyát, felöntöm a levessel, beleteszem a burgonyát, és takarékon kb. 20 perc alatt készre főzöm (néha finoman alákevergetek, nehogy lekapjon).
Kovászos uborkával vagy káposztasalátával nagyon ízletes egytálétel.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!