Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta (kb. 30 dkg)
4 evőkanál petrezselyemkrém
kb. 1 teáskanálnyi frissen őrölt színes borskeverék
kb. 4-5 dkg parmezán, illetve parmezánjellegű kemény sajt (pl. Grana padano).
A petrezselyemkrémhez:
3 csokor petrezselyemzöld
kb. 5 dkg blansírozott mandula
4 + 1 evőkanál jó minőségű olívaolaj
1 dundi gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Először a petrezselyemkrémet készítem el, ami nem más, mint petrezselyempesto sajt hozzáadása nélkül. A nagyobb darabokra vágott petrezselyemzöldet turmixgép poharába szórom. Hozzáadom a blansírozott mandulát, a felaprított fokhagymát, sózom, borsozom, majd rákanalazom a 4 evőkanálnyi olívaolajat. Néhány perc alatt magas fokozaton krémesítem, tálra szedem. Ebből a mennyiségből kb. 2,5-3 dl lesz. Csavaros tetejű üvegben, hűtőszekrényben egy teljes hétig tárolható, szendvicsekhez, salátákhoz, egyéb fogásokhoz is kitűnő.
A leveles tésztát kb. 2 mm vékony téglalappá nyújtom, 4 evőkanálnyi petrezselyemkrémet egyenletesen elkenek rajta úgy, hogy a széleinél kb. 1,5 cm csíkot körben üresen hagyok, ezt a peremet vízzel vékonyan megkenem, hogy szorosan tapadjanak egymásra a tésztarétegek. A tekerésnél valamennyi töltelék mindenképp kipréselődik, és a szabadon maradt részekre is jut töltelék, a végei pedig szépen összezáródnak. A sütőt 190 fokra előmelegítem.
A tölteléket előbb borsozom, majd a reszelt sajttal vékonyan meghintem. Szorosan feltekerem, nagyjából 1 cm vastag szeleteket vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a kis csigákat, legalább 1,5 cm távolságot hagyva közöttük, hogy kényelmesen tudjanak növekedni a forró sütőben.
12-15 perc alatt világosra sütöm. Jól záródó dobozban napokig tárolhatók, ha megpuhulnak, forró sütőben néhány perc alatt visszanyerik ropogós állagukat.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!