Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
fél dl tejföl
1 ek. ecet
1 tojássárgája
csipetnyi só
csipetnyi cukor
szénsavas ásványvíz
Töltelékhez:
1 fej édes káposzta
só
bors
fél dl olaj
apró darabokra vágott kolbász
Elkészítés
A 40 dkg lisztet összedolgozom az ecettel, tejföllel, tojássárgájával, cukorral, sóval és annyi ásványvízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapjak. A tésztát alaposan összegyúrom, kinyújtom, és megkenem a margarin és a maradék liszt keverékével, majd feltekerem, mint a bejglit.
A tekercset hűtőszekrényben pihentetem legalább egy órán át. Közben elkészítem a tölteléket. A káposztát lereszelem, majd megsózom, állni hagyom, végül kinyomkodom a levét. Egy nagyobb lábosban kevéske olajon megpárolom, sóval, borssal fűszerezem. A káposztát hűlni hagyom, majd összekeverem a feldarabolt kolbásszal.
A pihentetett tésztát négy egyenlő részre vágom, és lisztezett nyújtódeszkán egyenként kinyújtom. Mindegyik lapot megkenem a káposztás töltelékkel, feltekerem, majd mind a négy tekercset kb. ujjnyi vastag darabra szeletelem.
A csigákat sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem, tetejüket olajjal megkenem és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!