Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Pirított csirke vadász módra
Finom barnamártással készült csirkés recept, amelyhez fehér bort is használunk.
Hozzávalók:
1 konyhakész nagyobb csirke,
só, bors,
6 dkg liszt,
olaj, vöröshagyma,
20 dkg gomba,
15 dkg csirkemáj,
5 dkg paradicsompüré,
2 dl száraz fehérbor.
A gyors barnamártáshoz:
4 kanál olaj,
3 kanál cukor,
1 sárgarépa,
2 kanál liszt,
3 dl víz,
2 kanál Worcester mártás,
só, bors.
A csirkét vágjuk négy részre, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben. Ezután egy serpenyőben forró olajban süssük aranysárgára minden oldalát, vegyük ki és tegyük félre a sült csirkét.
A gyors barnamártáshoz az olajon a cukrot karamellizáljuk barnára, a sárgarépát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk és ezt is megpirítjuk a karamellizált cukron. Ha kész van, liszttel szórjuk, meg ez besűríti és öntsük fel kevés vízzel. Addig forraljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul. Ezután szűrjük át adjunk hozzá Worcester szószt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A hagymát, a csirkemájat és a gombát is vágjuk fel, majd először a hagymát pirítsuk meg olajon, majd adjuk hozzá a gombát, és végül a májat. Jó alaposan pároljuk, majd pirítsuk meg mindhármat, és ha zsírjára sült sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén adjuk hozzá a paradicsompürét, a barnamártást és öntsük fel finom fehér borral. Ha kész tegyük bele a csirkét is és együtt pároljuk még egy pár percig.
Párolt rizzsel és savanyúsággal tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!