Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
20 g élszető
2 dl langyos tej
fél mokkáskanál cukor
300 g finomliszt
fél mokkáskanál tengeri só
3 evőkanál olaj
Töltelékhez:
1 nagyobb doboz sertésmájkrém
50 g reszelt sajt
10 dkg paradicsomsürítmény
1 fej vöröshagyma felaprítva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
3 ek. olívaolaj
1,5 dl víz
só, oregánó
kevéske cukor
Tetejére:
reszelt sajt
Elkészítés
A langyos tejben elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt, majd felfuttatom. A lisztben elkeverem a sót és az olajat, majd beledolgozom a felfuttatott élesztőt is, és alaposan kidolgozom a tésztát. Duplájára kelesztem.
Miután megkelt, a tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerve hűvös helyen pihentetem kb. 1 órán át.
A töltelékhez az olívaolajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a paradicsomsürítményt. Ízlés szerint sóval, oregánóval és cukorral ízesítem. Hozzáadom a vizet is, és addig főzöm, amíg sűrű szószt kapok. Miután kész, lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni.
A tekercsből 1 cm vastag szeleteket vágok, és egy kivajazott tepsibe rakosgatom őket egymástól egy cm távolságra. A tetejüket megszórom reszelt sajttal, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!