Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
csipetnyi só
5-6 ek hideg víz
Töltelék:
1 db póréhagyma
3 dl tejszín
8 szelet húsos bacon szalonna
4 db tojássárgája
őrölt szerecsendió
őrölt bors
Elkészítés:
Először az omlós tésztát készítem el. A lisztet egy tálkába teszem,
hozzáadom a sót és a jéghideg vajat, majd kézzel összemorzsolom.
Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom. A póréhagyma két végét levágom,
hosszában kétfelé vágom, majd 1 cm-es darabokra kockázom. Lemosom és
lecsepegtetem. A szalonnát is felkockázom, egy nagy serpenyőbe teszem,
és addig hevítem, amíg a szalonna pirulni kezd. Hozzáadom a pórét,
fűszerezem őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Kb 2-3 percig párolom
és kissé hagyom kihűlni. Lisztezett deszkán kinyújtom az omlós tésztát
fél centi vastagságúra, és kibélelek vele egy vajjal és liszttel
meghintett közepes méretű peremes piteformát. (Pizza sütő)
A tésztát a forma kilógó széleinél levágom, majd beleteszem a megpárolt szalonnás hagymát. Összekeverem a tejszínt a tojások sárgájával és a hagymás keverékre öntöm. Előmelegített sütőbe teszem és 150 fokon 35-40 percig sütöm. Még melegen felszeletelem.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!