Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg finomliszt, 26 dkg vaj, 1 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 1/2 l tej, csipet só, 1 tojás a lekenéshez.
Töltelék:
Dió töltelék:
30 dkg darált dió, 20 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 5 dkg piskótamorzsa, 1 citrom reszelt héja, 1 kk.rum, 1/2dl tej,
Mák töltelék:
40 dkg őrölt mák, 25 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 1 ek. méz, 1/2 dl tej,
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, és az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal összegyúrjuk.Ebből két cipót formálunk. Pihentetjük 20-25 percig, majd 3mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott lapokon. Hosszában henger alakúra felcsavarjuk. A tetejét lekenjük tojássárgájával. Langyos helyen pihentetjük, míg rászárad . Száradás után tojásfehérjével kenjük le. Ismét pihentetjük.Meleg sütőben sütjük. Sütés elött mindig me kell szurkálni az oldalát.
Töltelék készítés:
a tejet a cukorral felforraljuk, és belekeverjük a darált diót, vagy az őrölt mákot. Lehűtjük, és hozzákeverjük a többi töltelék anyagot.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!