Sütés főzés: Praliné-készítés házilag

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Praliné készítése házilag lehet könnyű, de bonyolult feladat is, attól függően, milyen pralinét kívánunk készíteni. A következő egyszerű praliné tippel kedvet szeretnénk csinálni a pralinéhoz azok számára is, akik úgy gondolják, a praliné készítése túl nagy kihívás. A haladók természetesen tovább is fejleszthetik a tippet..    

network.hu

 

 

 

 

 

Kellék:

szilikon jégkockatartó (javaslatunk a szív forma)

 

Hozzávalók alapverzióhoz:

30 dkg (tortabevonó) csokoládé

esetleg cukordrazsé, tortadara, rumba áztatott mazsola, apróra vágott dió-mogyoró-mandula, kókuszreszelék, puffasztott rizs, stb.

 

Hozzávalók haladó verzióhoz:

20 dkg (tortabevonó) csokoládé

töltelék anyag: ( 10 dkg )

nugát, marcipán, lekvár, stb.

 

 

Elkészítés:

 

A csokoládét vízgőz felett (lásd még: praliné készítése) felolvasztjuk.

Az előkészített jégkockatartó mélyedéseibe öntjük az olvadt csokoládét. A csokoládé elterülését és a forma egyenletes kitöltését egy fogpiszkáló segítségével meggyorsíthatjuk, azaz a fogpiszkálóval húzzuk ki a csokoládét a sarkokig. A csokoládé ideális esetben töltse ki teljesen a mélyedést.

A csokoládéval megtöltött  jégkockatartót tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.

Óvatosan nyomjuk ki a pralinét egy tálcára, tálaljuk szobahőmérsékleten, esetleg ajándékként szépen becsomagolva.

 

Változatok a feltöltéshez:

Alapverzió:


A mélyedésekbe szórjunk először kevés dekorgyöngyöt, vagy cukordrazsét, tortadarát, kókuszreszeléket, és ezt követően öntsük bele a csokoládét.

A csokoládéba keverjünk apróra vágott (esetleg pirított) mandulát, diót, mogyorót.

A mélyedéseket töltsük meg félig csokoládéval, hagyjuk kissé megdermedni, tegyünk mindegyik mélyedésbe 2-2 rumba/likőrbe áztatott mazsolát (vagy aszalt meggyet, áfonyát), majd töltsük fel a mélyedést csokoládéval.

Fentiek ízlés szerinti (nem túlzott!) kombinációja.

 

 

Haladó verzió:


A mélyedéseket töltsük fel olvasztott csokoládéval. Pár perc elteltével fordítsuk fel a jégkockatartót az olvasztó tál felett, és hagyjuk, hogy a felesleges csokoládé a tálba távozzon. Simítsuk le a jégkockatartót felszínét, majd tegyük rövid időre hűtőszekrénybe, hogya mélyedésekben maradt csokoládé megkössön.

Készítsük elő a tölteléket egy nyomózsákba (lekvár felkeverve, nugát felolvasztva (langyosan!), marcipán golyókká formázva, stb.

A tölteléket osszuk el a mélyedések között úgy, hogy még maradjon elegendő hely a mélyedések csokoládéval töténő feltöltéséhez.

Az időközben kihűlt csokoládét ismét olvasszuk fel vízgőz felett, töltsük fel vele a mélyedéseket, simítsuk el.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu