Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kellék:
szilikon jégkockatartó (javaslatunk a szív forma)
Hozzávalók alapverzióhoz:
30 dkg (tortabevonó) csokoládé
esetleg cukordrazsé, tortadara, rumba áztatott mazsola, apróra vágott dió-mogyoró-mandula, kókuszreszelék, puffasztott rizs, stb.
Hozzávalók haladó verzióhoz:
20 dkg (tortabevonó) csokoládé
töltelék anyag: ( 10 dkg )
nugát, marcipán, lekvár, stb.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett (lásd még: praliné készítése) felolvasztjuk.
Az előkészített jégkockatartó mélyedéseibe öntjük az olvadt csokoládét. A csokoládé elterülését és a forma egyenletes kitöltését egy fogpiszkáló segítségével meggyorsíthatjuk, azaz a fogpiszkálóval húzzuk ki a csokoládét a sarkokig. A csokoládé ideális esetben töltse ki teljesen a mélyedést.
A csokoládéval megtöltött jégkockatartót tegyük legalább 1 órára hűtőszekrénybe.
Óvatosan nyomjuk ki a pralinét egy tálcára, tálaljuk szobahőmérsékleten, esetleg ajándékként szépen becsomagolva.
Változatok a feltöltéshez:
Alapverzió:
A mélyedésekbe szórjunk először kevés dekorgyöngyöt, vagy cukordrazsét, tortadarát, kókuszreszeléket, és ezt követően öntsük bele a csokoládét.
A csokoládéba keverjünk apróra vágott (esetleg pirított) mandulát, diót, mogyorót.
A mélyedéseket töltsük meg félig csokoládéval, hagyjuk kissé megdermedni, tegyünk mindegyik mélyedésbe 2-2 rumba/likőrbe áztatott mazsolát (vagy aszalt meggyet, áfonyát), majd töltsük fel a mélyedést csokoládéval.
Fentiek ízlés szerinti (nem túlzott!) kombinációja.
Haladó verzió:
A mélyedéseket töltsük fel olvasztott csokoládéval. Pár perc elteltével fordítsuk fel a jégkockatartót az olvasztó tál felett, és hagyjuk, hogy a felesleges csokoládé a tálba távozzon. Simítsuk le a jégkockatartót felszínét, majd tegyük rövid időre hűtőszekrénybe, hogya mélyedésekben maradt csokoládé megkössön.
Készítsük elő a tölteléket egy nyomózsákba (lekvár felkeverve, nugát felolvasztva (langyosan!), marcipán golyókká formázva, stb.
A tölteléket osszuk el a mélyedések között úgy, hogy még maradjon elegendő hely a mélyedések csokoládéval töténő feltöltéséhez.
Az időközben kihűlt csokoládét ismét olvasszuk fel vízgőz felett, töltsük fel vele a mélyedéseket, simítsuk el.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!