Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 24-26 darabhoz:
50 dkg liszt,
3 tojássárgája,
2,5 dkg élesztő,
10 dkg cukor,
15 dkg vaj,
1,5-2 dl tej,
1 csipet só.
A töltelékhez:
1 csomag vaníliás főzős pudingpor,
3 dl tej,
10 dkg cukor,
10 dkg darált dió.
A tálaláshoz:
porcukor.
Elkészítés:
A töltelék:
A tejből, a pudingporból és a cukorból főzzön sűrű pudingot, hagyja kihűlni, majd keverje bele a diót.
Tészta:
Az élesztőt keverje el 1 teáskanál cukorral, szórja meg kevés liszttel, és adjon hozzá 4 evőkanál langyos tejet. Futtassa fel.
Szitálja tálba a lisztet, adja hozzá a cukrot, a sót, a tojások sárgáját, a puha vajat, a futtatott élesztőt és a langyos tejet. Alaposan dolgozza ki a tésztát, majd letakarva kelessze duplájára. Amikor megkelt, dolgozza át még egyszer.
Lisztezett deszkán nyújtsa 3-4 mm vastagra a tésztát, majd vágja 12 cm-es csíkokra, azokat pedig egyenlő szárú háromszögekre. A széleket kenje meg a maradék tojásfehérjével, és mindegyik közepébe tegyen 1 kanál tölteléket.
A tésztát tekerje fel, kenje meg a tojással, 15 perc pihentetés után 180 C-fokra előmelegített sütőben süsse 20-25 percig. A kész süteményt pihentesse 10 percig, porcukrozza és tálalja.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!