Sütés főzés: Pudingos gesztenyés szelet

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Pudingos gesztenyés szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 

Tóth Orsolya receptje.

 

Hozzávalók:

* 60dkg liszt
* 20dkg zsír vagy margarin
* 15dkg cukor
* 1 csomag szalalkáli
* 1dl tej
* 2 egész tojás
* színes aroma (vérnarancs vagy meggy, bár én vérnaranccsal jobban szeretem:D )

* A krémhez:

* 2 csomag vaníliás pudingpor
* 7dl tej
* cukor ízlés szerint
* 15dkg vaj vagy margarin
* 20dkg porcukor
* 25dkg gesztenyemassza

* A tetejére:

* 30dkg porcukor
* 3cl rum


Elkészítés:

A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb. 150 °C fok, 8-10 perc. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szabó Lajosné üzente 13 éve

Nagyon finom lehet,leírtam,kipróbálom.Köszönöm.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Nagyon finom és mutatós süti, köszi a receptet!

Válasz

Ivánka Gyuláné Ica üzente 13 éve

Nagyon tetszik,nagyokat nyeltem még olvastam. Szép estét. Ica

Válasz

gráczer lászlóné anikó üzente 13 éve

nagyon mutatós sütemény,mindenképp megsütöm.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Tetszik ez a sütemény .Biztosan elkészítem.Jól is néz ki Köszi.Marcsi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu