Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha egyszer elkészíted ezt a finomságot, ezentúl a gyerekek mindig ezt kérik majd.
Hozzávalók:
1 doboz meggybefőtt
1 db fahéjrúd
1 db citrom reszelt héja
1 evőkanál étkezési keményítő
50 dkg túró
2 db tojás
5 dkg liszt
1/2 kiskanál sütőpor
1 zacskó vanilia ízű pudingpor
2 dkg búzadara
2 dkg cukor
7 dkg Zsemlemorzsa
3 dkg mandulapehely
100 g vaníliás joghurt
2 evőkanál vaj
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, és kb. 3 ek meggylevet összekeverünk a keményítővel. A maradék levet felforraljuk a fahéjrúddal meg a citromhéjjal, és besűrítjük a feloldott keményítővel. Az áttört túrót összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a sütőporral, a pudingporral, a búzadarával, a citromhéjjal és a cukorral. Lisztezett kézzel 12 kis gombócot formálunk belőle, és forrásban lévő, enyhén sós vízben 12-15 percig főzzük. A mandulát szárazon megpirítjuk és kivesszük. A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és állandó keverés mellett megpirítjuk. Beleforgatjuk a meleg gombócokat, és meghintjük porcukorral. A kompótot tálkákba halmozzuk. A gombócot a kompóttal kínáljuk, és az egészet megszórjuk a mandulával. A joghurtot külön tálaljuk mellé.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!