Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rakjukk egy tálba a hozzávalókat - kivéve a tejet, a szódabikarbónát és a szalalkálit. A lisztből csak 80 dkg-t használjunk fel. A tejet langyosítjuk meg. Felezzük el két edénybe. Az egyik felébe tegyük a szalalkálit, jól keverjük el benne, amíg felfut az edényben, majd bel öntjük a tálba a többi hozzávalóhoz. A tej másik felét a szódabikarbónával fel futtatjuk, és tegyük a tálba. Jól gyúrjuk össze a masszát, hogy ne maradjon benne csomó. Ha elkészültünk vel, szórjunk a tetejére lisztet, és a tállal együtt egy jól záródó nejlon zacskóba téve egy napig hagyjuk állni hűvös helyen. Másnap a masszát borítsuk egy lisztezett gyúrótáblára, amihez a megmaradt 20 dkg liszetet használjuk fel. Addig gyúrjuk a masszát, amíg felveszi a gyúrótáblán lévő lisztet. Kb. 1 cm vékonyra nyújtsuk a tésztát. Szaggassuk ki, és közepes lángon süssük, amíg szép barnára sül. Amíg a tészta sül, 20 dkg porcukrot (vagy egy kicsivel többet, attól függően, milyen kemény habot szeretnénk), 1 tojásfehérjét, pár csepp ecetet habverővel verjetek kemény habbá. A habot tegyük nejlonzacskóba, szúrjuk ki a sarkát, így lehet díszíteni a süteményt.
Ha a sütemény kihűlt, levegőtől elzárva tároljuk, különben megkeményedik.
MegjegyzésA süti rögtön puha, nem kell várni, hogy megpuhuljon! Akár rögtön lehet fogyasztani! Jó étvágyat!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!