Sütés főzés: Puha mézes

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Puha mézes

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:
  • 25 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 25 dkg langyosított méz
  • 2 dkg szalalkáli
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 dl forralt tej
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • 1 kg liszt
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • pici ecet
Elkészítés

Rakjukk egy tálba a hozzávalókat - kivéve a tejet, a szódabikarbónát és a szalalkálit. A lisztből csak 80 dkg-t használjunk fel. A tejet langyosítjuk meg. Felezzük el két edénybe. Az egyik felébe tegyük a szalalkálit, jól keverjük el benne, amíg felfut az edényben, majd bel öntjük a tálba a többi hozzávalóhoz. A tej másik felét a szódabikarbónával  fel futtatjuk, és tegyük a tálba. Jól gyúrjuk össze a masszát, hogy ne maradjon benne csomó. Ha elkészültünk vel, szórjunk a tetejére lisztet, és a tállal együtt egy jól záródó nejlon zacskóba téve egy napig hagyjuk állni hűvös helyen. Másnap a masszát borítsuk egy lisztezett gyúrótáblára, amihez a megmaradt 20 dkg liszetet használjuk fel. Addig gyúrjuk a masszát, amíg felveszi a gyúrótáblán lévő lisztet. Kb. 1 cm vékonyra nyújtsuk a tésztát. Szaggassuk ki, és közepes lángon süssük, amíg szép barnára sül. Amíg a tészta sül, 20 dkg porcukrot (vagy egy kicsivel többet, attól függően, milyen kemény habot szeretnénk), 1 tojásfehérjét, pár csepp ecetet habverővel verjetek kemény habbá. A habot tegyük nejlonzacskóba, szúrjuk ki a sarkát, így lehet díszíteni a süteményt.

Ha a sütemény kihűlt, levegőtől elzárva tároljuk, különben megkeményedik.

Megjegyzés

A süti rögtön puha, nem kell várni, hogy megpuhuljon! Akár rögtön lehet fogyasztani! Jó étvágyat!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sárkány Andrásné Mara üzente 14 éve

Köszönöm szépen. Bár elsőre kicsit számomra bonyolultnak tűnik, de megpróbálom elkészíteni. Az eredményről beszámolok.
Mara

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu