Sütés főzés: Puncstorta II.

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Puncstorta II.

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Puncstorta II.

Ha valaki nem szeretné a krémes tésztákat, úgy annak ideális desszert ez a nagy szakértelmet nem igénylő puncstorta. Készítse el, kóstolja meg és garantáltan felkerül a kedvenc receptjei közé!

BEKÜLDTE: Weisz Zsófia

Elkészítési idő: kb 80 perc + 1 nap + 30 perc


Hozzávalók (1414 szelethez)

A tésztához:
500500 g liszt
150150 g vaj
200200 g kristálycukor
22 db tojás sárgája
1212 g sütőpor
200200 ml tejföl

A töltelékhez:
az
11 összetört tésztalap (a téglalap alakú, a fenti tésztából)
100100 g porcukor
100100 g darált dió
1010 ml rum
200200 ml víz

A mázhoz:
22 db tojásfehérje
33-44 evőkanál meggylé
200200 g porcukor

Elkészítés

1. Először a tésztát készítjük el. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a cukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejföllel közepes keménységű tésztát gyúrunk.

2. Jól kidolgozzuk a tésztát, és 3 részre osztjuk.

3. A lapokat kinyújtjuk, majd a 3-ból kettőt kerek formára vágunk - egy 26 cm átmérőjű tortaforma segítségével -, 1 darabot téglalap alakúra hagyunk.

4. Ezt követően egy nagy tepsi hátán sütjük meg a 2 db kerek, és az 1 db téglalap alakú tésztát, melyre előzőleg alufóliát, vagy sütőpapírt helyeztünk. Előmelegített sütőben, 165 C-on, kb 20 perc alatt készülnek el.

5. Most a töltelék elkészítése következik. Amíg sül a tészta, a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Ha kisült, téglalap alakú tésztát apró darabokra tördeljük, majd egy tálba tesszük. A szirupot ráöntjük a tésztára, majd a rumot is.

6. Hozzákeverjük a diót is, alaposan elkeverjük. Egy viszonylag kemény masszát kell kapnunk.

7. Ezt a tölteléket rákenjük az egyik lapra, majd befedjük a másikkal. Lefóliázzuk a sütemény tetejét, rányomunk egy vágódeszkát, erre teszünk valami súlyt, például szakácskönyveket és egy napra hűvös helyre tesszük.

8. A tojásfehérjéket vízgőz felett verjük fel a cukorral és a meggylével. Ha már kellően kemény a hab, rákenjük a tortára, majd rövid időre visszatesszük a sütőbe, de csak szárítjuk, nem sütjük!

9. Ezután jöhet a díszítés. Ez nálam elsősorban felvert tejszínhabbal készült, de ettől eltérően egyéb módon is történhet.


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu