Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tortillalapokhoz:
30 dkg liszt,
2 ek. olaj,
1 tk. só,
2 dl víz.
A töltelékhez:
1 db padlizsán,
1 db cukkini,
25 dkg hámozott paradicsom,
20 dkg csirkemell,
1 ág rozmaring,
2 gerezd fokhagyma,
30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt,
só,olaj,
jalapeno paprika.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan kidolgozzuk,4 részre osztjuk,majd nyújtófával a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
Serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát ropogósra,hólyagosra.
A töltelékhez: a zöldségeket fél centis csíkokra vágjuk,megsózzuk,20 percig állni hagyjuk,kinyomkodjuk,szárazra töröljük.
Serpenyőben szárazon megsütjük őket,kivesszük,felkockázzuk.
A serpenyőben kis olajon megsütjük a csirkemelleket a rozmaringgal,fokhagymával.
Sózzuk és bekenjük a tetejüket 1-1 ek. paradicsommal.
Felszeleteljük a csirkemellet,visszatesszük mellé a sűlt zöldségek és a paradicsom felét.
A maradék zöldséget és paradicsomot is összeforrósítjuk,fűszerezzük.
Egy tortillalapra halmozzuk a csirkés tölteléket,eloszlatjuk rajta egyenletesen,jalapeno paprikát halmozunk rá ízlés szerint,megszórjuk reszelt sajttal,majd befedjük egy másik tortillalappal.
A maradék két lapot a zöldséges töltelékkel ugyanígy töltjük.
140 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Cikkekre vágjuk és tejföllel tálaljuk.
Forrás : mindmegette
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!