Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: kb. 1kg karfiol 35 dkg rizs + 7dl víz 80 dkg húsból készült jó szaftos pörkölt kb. 8-10 dkg sütnivaló szalonna 2 nagyobb paradicsom kb. fél liter 20%-os tejföl 1 tojás sárgája kb. 8-10 dkg sajt ételízesítő őrölt bors 1 teáskanál pirospaprika kb. 2 evőkanál étolaj 2-3 evőkanál tej Elkészítés: 1.) A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy nagyobb lábasba sós vizet teszünk, és amikor forr, a karfiolt beletesszük. Hozzáadunk 2-3 evőkanál tejet, és lefedjük (úgy, hogy egy kis rés maradjon a fazék és a fedő között). Lassan forraljuk, mert könnyen kifut! Kb. 10-15 perc után elzárjuk a gázt, és leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük a karfiolt.
2.) Egy kisebb (kb. 3 literes) edénybe 2 evőkanál olajat teszünk, felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a rizst. Ezután ráöntjük a 7 dl vizet, megsózzuk, lefedjük, és kb. 10-12 percig főzzük. Ezután elzárjuk a gázt, és bebugyoláljuk 2 konyharuhába a lefedett edényt, hogy a rizs tovább puhuljon az edényben – ez alatt elkészítjük a pörköltet. kibélelünk sütőpapírral. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kisebb lábasban pirosra sütjük. A szalonnazsírból a sütőpapírra locsolunk 1-2 evőkanálnyit. 4.) A pörköltet óvatosan összekeverjük a rizzsel, és ha szükséges, ételízesítővel és borssal megszórjuk. A rizses húst egy nagyobb kanállal a tepsibe tesszük, rárakosgatjuk a karikára vágott paradicsomot és a karfiolrózsákat. 5.) A karfiolok tetejére rátesszük a tojás sárgával, pirospaprikával és ételízesítővel összekevert tejfölt és ráreszeljük a sajtot. Végül az egészet megszórjuk az apróra sült szalonnakockákkal, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 25-30 perc alatt arany színűre sütjük, és forrón fogyasztjuk.
3.) Egy 25x35cm nagyságú tepsit
|
|
||
|
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Majorannás szelet
Krumplis Tészta kicsit másképp
Mustáros-fokhagymás mártásban sült csirkecombok
Joghurtos Fánk