Sütés főzés: Rakott Karfiol kiadósan

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

  kb. 1kg karfiol

  35 dkg rizs + 7dl víz

  80 dkg húsból készült jó szaftos pörkölt

  kb. 8-10 dkg sütnivaló szalonna

  2 nagyobb paradicsom

  kb. fél liter 20%-os tejföl

  1 tojás sárgája

  kb. 8-10 dkg sajt

  ételízesítő

  őrölt bors

  1 teáskanál pirospaprika

  kb. 2 evőkanál étolaj

  2-3 evőkanál tej

 

Elkészítés: 

1.) A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy nagyobb lábasba sós vizet teszünk, és amikor forr, a karfiolt beletesszük. Hozzáadunk 2-3 evőkanál tejet, és lefedjük (úgy, hogy egy kis rés maradjon a fazék és a fedő között). Lassan forraljuk, mert könnyen kifut! Kb. 10-15 perc után elzárjuk a gázt, és leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük a karfiolt. 


2.) Egy kisebb (kb. 3 literes) edénybe 2 evőkanál olajat teszünk, felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a rizst. Ezután ráöntjük

a 7 dl vizet, megsózzuk, lefedjük, és kb.

10-12 percig főzzük. Ezután elzárjuk a

gázt, és bebugyoláljuk 2 konyharuhába a lefedett edényt, hogy a rizs tovább

puhuljon az edényben – ez alatt

elkészítjük a pörköltet.


3.) Egy 25x35cm nagyságú tepsit

kibélelünk sütőpapírral. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kisebb lábasban pirosra sütjük. A szalonnazsírból a sütőpapírra locsolunk 1-2 evőkanálnyit. 


4.) A pörköltet óvatosan összekeverjük a rizzsel, és ha szükséges, ételízesítővel és borssal megszórjuk. A rizses húst egy nagyobb kanállal a tepsibe tesszük, rárakosgatjuk a karikára vágott paradicsomot és a karfiolrózsákat. 


5.) A karfiolok tetejére rátesszük a tojás sárgával, pirospaprikával és ételízesítővel összekevert tejfölt és ráreszeljük a sajtot. Végül az egészet megszórjuk az apróra

sült szalonnakockákkal, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 25-30 perc alatt arany színűre sütjük, és forrón fogyasztjuk.

 

 



Címkék: egyszerű finom

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Madarász Lajosné Éva üzente 11 éve

Nagyon fincsi lessz, imádom.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu