Sütés főzés: Rakott Pulykamell

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Rakott pulykamell

 

Hozzávalók:

 

Egy kifilézett egész pulykamell,egy fej szép karfiol, 25-30 dkg füstölt tarja. 30 dkg sajt, 4 evökanál tejföl, 5-6 tojás  só, bors.

 

Elkészitése:

 

A pulykamellet felszeleteljük, vékony szeletekre, befüszerezzük, majd tepsibe  rakjuk kétsorossan, leöntjük olvasztott zsirral, vagy olajja úgy, hogy ellepje. Lefedjük alufoliával, és egy napig hütöbe tesszük. Utánna 180 fokon megsütjük.

Közben rózsájára szedjük a karfiolt, és megfözzük, de csak annyira, hogy ne memjen szét / olyanra mint mikor rántott karfiolt készittünk/ .

A füstölttarját  ledaráljuk, teszünk hozzá 4 kanál tejfölt,  20 dkg reszelt sajtot, és 5-6 felvert tojást. izlés szerint füszerezzük. Ebböl egy simára kevert masszát készítünk.  Mikor a pulykamell megsült, leöntjük rólla a zsiradékot, csak egy keveset hagyunk allatta. 

A felső sor pulykamellett tányérra rakjuk, majd a tepsibe lévőkre egy-egy karfiolt rakunk, az összeállitott masszával leöntjük, és utánna befedjük a maradék pulykamellel. Forró sütöben addig sütjük, míg a massza összesűrűsödik.

 

A maradék sajtot a tetejére szórjuk, és ráolvasszuk.  Savanyusággal, köretekkel tetszés szerint tálaljuk / Ajánlom a hasábburgonyát/.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Pongrácz Lászlóné üzente 15 éve

A puding prób ája az evés, kipróbáljuk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Így olvasva biztosan nagyon finom,azt hiszem karácsonykor fogom csak kipróbálni.
Köszönjük a receptet.Aki megcsinálja fényképezze le és tegye fel kedv csinálónak.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_furj_tojassal_2196988_8583_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu