Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg darált hús, 50 dkg színes orsótészta, 1 nagy fej
vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1 csípős
paprika, 2 paradicsom, 10 dkg füstölt sajt, olaj a
sütéshez és a sütőforma kikenéséhez, őrölt fekete bors, só
A mártáshoz: 3 dkg vaj, 0,5 l tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál finomliszt, 200 g tejföl
Elkészítése:
1. A paprikás alap
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a préselt
fokhagymát, az őrölt pirospaprikát és a darált húst, majd összesütjük a
paprikás alapot. A húsos keverékhez adjuk a csíkokra vágott erős
paprikát és a felkockázott paradicsomot. Megsózzuk és megborsozzuk az
ételt, hozzákeverjük végül a puhára párolt húst.
2. Az alapmártás
Vajon kissé megpirítjuk a lisztet, majd állandóan kevergetve hideg
tejjel besűrítjük, és felforraljuk a mártást. Préselt fokhagymával
ízesítjük, ha kissé már kihűlt, hozzáadjuk a tejfölt is, majd simára
keverjük.
3. Réteget a rétegre
Lobogva forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a spiráltésztát. A
sütőformát kikenjük olajjal, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rajta a darálthúsos paprikást, majd rácsorgatjuk a mártást. A tetejére füstölt
sajtot reszelünk vastagon,
végül 185 fokon 35 perc alatt készre sütjük
az ételt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!