Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a receptet egy nagyon jó barátnőmtől kaptam. Remélem nektek is beválik majd.
Hozzávalók:
* 10 dkg szalonna (füstölt)
* 1 fej vöröshagyma
* 2 db paradicsom
* 2 db paprika
* 40 dkg gomba
* 5 db kifli
* 1 dl tej
* olaj
* 4 db virsli
* 10 dkg sajt
* 2 dl tejföl
* 1 db tojás (csak a sárgája)
* ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint majoranna
* ízlés szerint só
* ízlés szerint bors
Elkészítés:
Apró kockákra vágjuk, ropogósra sütjük a füstölt szalonnát, majd a pörcöket kiszedjük.
Zsírjában megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával és belerakjuk a paradicsomot meg a zöldpaprikát.
Fedő alatt kis lángon 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát.
Egy kissé megsózzuk, borsozzuk, csipetnyi majorannával is ízesíthetjük, és 5 percig pároljuk.
Közben karikákra vágjunk a kiflit, és megöntözzük annyi tejjel, hogy megpuhuljon, de ne legyen lucskos.
Felét egy kiolajozott mély tűzálló tálba terítjük, és rásimítjuk a gombapörköltet.
Kirakjuk a karikákra vágott virslivel, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal.
Tetejére halmozzuk a maradék kiflit, és az egészet leöntjük a tejföl, a tojássárga meg 5 dkg reszelt sajt keverékével.
Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje halvány rózsaszínű nem lett, a tejfölt a kifli magába nem szívta. Közvetlenül tálalás előtt hintjük rá a szalonnapörcöket./nem muszáj/
Megjegyzés:
Kifli helyett zsemle is használható.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!