Sütés főzés: Rántott hús másként

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Három recept következik, mivel az alapeljárás ugyanaz, ezért kicsit összevonom ezeket.

 

1. Mustáros rántott borda

Hozzávalók: (a rántott húshoz valókat ugrom) 2 tojás, 2 ek tej, 5 dkg reszelt sajt, 1 ek csípős mustár

 

2. Paradicsomos rántott borda

Hozzávalók: (rántott hús...) 2 tojás, 2 ek. tej, 5 dkg reszelt sajt, 1-1 ek paradicsompüré és tejföl, 1-1 mokkáskanál ételízesítő, rozmaring és bazsalikom

 

3. Fokhagymás - tejfölös borda

Hozzávalók: (...) 2 tojás, 2 ek tej, 1 dl sűrű tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkásk. ételízesítő és törött bors.


 

Előkészítés:

A hússzeletek széleit bevagdosom, húskalapáccsal kissé kiveregetem (én személy szerint inkább kiklopfolnám :-)  ) és mindkét oldalát megsózom.

Bő olajat forrósítok. A tojást a tejjel habosra felverem.


1. esetében: A mustárt és a sajtot összekeverem.

2. e.: A paradicsompürét, a sajtot és a fűszereket összekeverem.

3. A tejfölt, borsot és zúzott fokhagymát összekeverem.

 

 

 


Elkészítése:

A hússzeleteket lisztbe mártom, majd a tojásba forgatom, végül a morzsába hempergetem. Forró olajba teszem, az első oldalát fedő alatt sütöm, majd megfordítva már fedő nélkül sütöm tovább.

A megsült húst papírtörlővel leitatom. Tűzálló tálra vagy tepsire egymás mellé rakom a rántott húsokat . A bundázás után megmaradt tojást összekeverem

1, a mustáros sajttal

2. a sajtos-fűszeres paradicsommal

3. a fűszeres tejföllel

és rákenem a tetejükre. Annyi időre teszem a forró sütőbe, amíg az ízes krém a bundára nem sül.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu