Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Három recept következik, mivel az alapeljárás ugyanaz, ezért kicsit összevonom ezeket.
1. Mustáros rántott borda
Hozzávalók: (a rántott húshoz valókat ugrom) 2 tojás, 2 ek tej, 5 dkg reszelt sajt, 1 ek csípős mustár
2. Paradicsomos rántott borda
Hozzávalók: (rántott hús...) 2 tojás, 2 ek. tej, 5 dkg reszelt sajt, 1-1 ek paradicsompüré és tejföl, 1-1 mokkáskanál ételízesítő, rozmaring és bazsalikom
3. Fokhagymás - tejfölös borda
Hozzávalók: (...) 2 tojás, 2 ek tej, 1 dl sűrű tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkásk. ételízesítő és törött bors.
Előkészítés:
A hússzeletek széleit bevagdosom, húskalapáccsal kissé kiveregetem (én személy szerint inkább kiklopfolnám :-) ) és mindkét oldalát megsózom.
Bő olajat forrósítok. A tojást a tejjel habosra felverem.
1. esetében: A mustárt és a sajtot összekeverem.
2. e.: A paradicsompürét, a sajtot és a fűszereket összekeverem.
3. A tejfölt, borsot és zúzott fokhagymát összekeverem.
Elkészítése:
A hússzeleteket lisztbe mártom, majd a tojásba forgatom, végül a morzsába hempergetem. Forró olajba teszem, az első oldalát fedő alatt sütöm, majd megfordítva már fedő nélkül sütöm tovább.
A megsült húst papírtörlővel leitatom. Tűzálló tálra vagy tepsire egymás mellé rakom a rántott húsokat . A bundázás után megmaradt tojást összekeverem
1, a mustáros sajttal
2. a sajtos-fűszeres paradicsommal
3. a fűszeres tejföllel
és rákenem a tetejükre. Annyi időre teszem a forró sütőbe, amíg az ízes krém a bundára nem sül.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!