Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
kb. 12 szelethez:
15 dkg liszt
10 dkg
1 tojás.
A töltelékhez:
30 dkg rebarbara
2 evőkanál kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
8 dkg porcukor
2 dkg étkezési keményítő
3 tojás
2 dl tejszín
1 citrom reszelt héja.
A vaníliamártáshoz:
2 dl tej
8 dkg cukor
1 tojás
3 tojássárgája
1 rúd vanília
20 dkg eper a díszítéshez.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük. A rebarbarát megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk, majd fél centis darabokra vágjuk, a kristálycukorral meghintjük, és félretesszük. Az epret megmossuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát lapos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk. A rebarbarát a tésztára szórjuk. A töltelékhez a porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel. A tojásokat simára keverjük a tejszínnel, és állandó keverés mellett a cukros keményítőhöz adagoljuk. Reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd a rebarbarára öntjük. A sütőben kb. 30 perc alatt világos sárgára sütjük. A vaníliakrémhez habüstben simára keverjük a tejet a cukorral, a tojással, a tojássárgájával. Félbevágjuk a vaníliarudat, beletesszük, és gőz fölött krémsűrűségűre főzzük. Kidobjuk belőle a vaníliarudat, és lehűtjük. A süteményt még melegen, mint a tortát felvágjuk. Eperrel díszítve, a hideg mártással kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 268 kcal
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!