Sütés főzés: Rebarbarás-reszelt almás-szőlős sütemény

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Rebarbarás-reszelt almás-szőlős süti:

 

  

network.hu

 

 

Volt még egy jómarék rebarbara a kertemben,felszedtem és  elhatároztam, hogy  ezt csakis valamilyen sütemény készítéséhez használom fel.

A döntés egyfajta rácsos sütire esett, melynek most ide leírom a receptjét:

 

Hozzávalók:

 

40 dkg. liszt, 1 sütőpor, 15 dkg. vaj, vagy margarin és 1 jó evőkanál tejföl, 15 dkg porcukor,  1 vaniliás cukor, 3 tojásnak a sárgája, 1 közepes ciromnak a lereszelt héja és kifacsart leve.

 

 Ebben a sorrendben a hozzávalókat összedolgozzuk. A rugalmas tésztát egy kis időre féltesszük pihentetni, majd újabb átgyúrás után a sütemény alapnak a 3/4-ed részét egy hosszúkás teflontepsi nagyságúra kinyújtjuk, meghintjük zsemlemorzsával, vagy darált dióval és rápakoltjuk a következő tölteléket:

 

network.hu

  

 

Az előzőleg megtisztított és kb 2 cm-re darabolt, lecukrozott kb. 70 dkg-nyi rebarbarát összekevertem a négy db fahéjas reszelt almával és egyenletesen rászórtam a tésztára, kicsit a kanállal megnyomkodtam a tetejét.

A maradék 1/3-ad rész tésztát vékonyra kinyujtjuk, csörgemetélővel 1 cm-es csíkokat szabunk és keresztben, hosszában a tészta tetejét berácsozzuk vele.

 

S hogy a színekkel játszak egy kicsit, minden egyes rács közepére egy teáskanál szederlekvárt raktam. Ez egyrész nem engedte kiszáradni a szőlőszemeket, másrészt összességében díszítette is a süteményt.

 

Előmelegített 190 'C-os sütőben 25-30 percig sütlük.

Ha kissé hül, porcukorral meghintve kínáljuk.

 

network.hu

  

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Anci!
Nagyon guszta,és természetesen biztos nagyon finom is volt.
Külön köszönöm ezt a szép ízléses fényképet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu