Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
          Csatlakozz te is hozzánk!        
        Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a  nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!      
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 
1 bögre fehér tönkölybúza liszt, 
1 bögre teljes őrlésű tönkölybúza liszt, 
1 bögre pattogatott amaránt mag, 
4 db tojás, 
só kevés cukor, 
víz vagy tej, 
1 dl olaj.
Elkészítés:k.
A tojásokat habverő segítségével az olajjal, a sóval, a cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a liszteket és az amaránt magot és kb. 2 dl vizet. Ismét jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Ezután vagy vízzel, vagy tejjel hígítjuk, majd legalább 1 órát állni hagyjuk. Újra átkeverjük, és ha szükséges, még hígítjuk. A szokásos palacsintatésztánál kissé sűrűbbre kell készíteni. Egy teflon palacsintasütőbe az első palacsinta alá egy kevés olajat teszünk, és próbasütést végzünk. Ha nem tudjuk szépen megfordítani, sót vagy tojást tegyünk még a tésztába. A többi palacsintát már olaj nélkül süthetjük.
| 
 | 
 | 
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!