Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 5 dl tejszín, 2 tojás fehérje, 6 dkg kristálycukor, 10 zselatinlap, 4 dl pezsgő (lehetőleg jó minőségű), 8 dkg porcukor, 40 db babapiskóta, 2 dl pezsgő, 5 dkg porcukor
Elkészítés:
Egy kerek, mély tálat (kb. 2,5 l folyadék férjen bele) folpackkal kibélelünk.
A tejszínt felverjük és hideg helyre tesszük. A tojásfehérjéket a kristálycukorral krémes habbá keverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 3 evőkanál pezsgőt megmelegítünk, majd feloldjuk benne a víztől két kézzel kinyomkodott zselatinlapokat. A maradék pezsgőt kézi mixerrel a porcukorral habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a feloldott zselatint és rövid ideig továbbmixeljük, amíg könnyű habbá verődik. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját és a tejszínt is. A babapiskóták előkészítéséhez a pezsgőt a porcukorral elkeverjük és kissé felmelegítjük. Ebbe fogjuk majd a babapiskótákat beleforgatni. Fóliával kibélelt tál aljába egy kis pezsgőkrémet teszünk, erre jön a pezsgőbe forgatott babapiskóta egy része, majd újból a krém, és a piskóta – amíg el nem fogy. Lefedve legalább 8 órát a hűtőszekrényben kell állnia. Fogyasztás előtt óvatosan egy megfelelő átmérőjű lapos tálra borítjuk (a lapos tálat tegyük a mély tál tetejére és fejtetőre fordítva az ez könnyen sikerül), majd lehúzzuk róla a fóliát. Szeletelve (akár egy tortát) tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!