Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Rétestorta.
12 szelet.
1 szelet súlya: 7.5 dkg.
Energiatartalma: 1087 kJ/260 kcal.
Szénhidrát: 22.48 g, ebből glukonon: 14.29 g.
Hozzávalók:
6 réteslap,
20 dkg máktöltelék,
20 dkg diótöltelék,
20 dkg almatöltelék,
3 tojásfehérje,
8 dkg glukonon,
10 dkg vaj,
3 dkg búzadara.
Egy kétrészes tortaformát, amelynek alja és pereme szétválasztható,
forró vajjal kikenünk.
Alulra 2 réteslapot fektetünk, a szélüket a
tortaforma peremén kihajtjuk.
A máktölteléket a tésztával bélelt
formába töltjük, a köröskörül kilógó réteslapot ráhajtjuk.
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, ismét 2 réteslapot fektetünk rá a már ismertetett
módon, és a diótölteléket rásimítjuk.
Az utolsó két réteslapra almatöltelék kerül, de a tésztát alatta búzadarával meghintjük. Ezután a rétestortát a réteslapok széleivel teljesen beborítjuk, és forró
(180-200 fok) sütőben megsütjük.
Közben a tojásfehérjét kemény habbá
verjük, és a glukonont apránként hozzáadjuk.
Amikor a torta megsült, ahabot a tetejére simítjuk, majd ismét 3-4 percre a forró sütőbe visszatoljuk, hogy a hab szép rózsaszínű legyen.
Végül a torta peremét levesszük, a tésztát 5-10 percig hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük fel.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!